Június

Rózsaünnep

Köszönetet szeretnék mondani a szegedieknek, szőregieknek, deszkieknek, tiszaszigetieknek, újszentivániaknak, kübekháziaknak, és mindenkinek, akik segítették munkánkat! Külön köszönet Szeged Város Önkormányzatának a jelentős anyagi támogatásért és az 500 ezer szál rózsáért, ami nélkül nem tudtuk volna megrendezni ezt az ünnepet.

Jövőre is várunk minden kedves vendéget Szőregre a rózsák hazájába!

Csipkerózsa hercegnők, Rószahercegek és Rózsatündérek

 

Július, augusztus

Az idei esztendőben megújult az 1849. augusztus 5-i szőregi csata emlékére tartott huszártalálkozó eseménysorozata.

Képviselői keretem terhére kicseréltettem a ravatalozó előtti régi padokat.

Megtörtént a régóta várt szőregi körforgalom műszaki átadása, amelynek során a lakók által jelzett problémákat jegyzőkönyvbe vették, amiket rövid időn belül a beruházó kijavított mindenki megelégedésére. Köszönetet szeretnék mondani a körforgalom építésében érintett lakóknak, akik türelemmel viselték a beruházás nehézségeit!

A Szerb utcai önkormányzati épületen is több munkálatot végeztek: az udvarban járdát készítettünk, a szeméttároló helyét kiköveztettük, valamint felújítottuk az esővízelvezető-csatornát.

Mise augusztus 20-án a katolikus templomban

Szőregi Napok két napos rendezvénysorozata: augusztus 19-én az I. Világháború alatti szerb megszállás alól felszabadult Szőreg 90. évfordulója alkalmából megemlékező előadást tartottunk. Szakály Sándor, Vincze Gábor, és Miklós Péter történészek előadásával. A következő napon a katolikus templomban Dr. Gyulay Endre ny. megyéspüspök celebrálta a szentmisét. Prof. Dr. Csanádi László orgonán, Szöllősy József hegedűn és Gyimesi Kálmán énekével tette emlékezetessé a misét.