A Művelődési Ház munkatársaival folyamatosan dolgozunk azon, hogy lehetőségeinkhez mérten legyenek közösségi programok Szőregen. Az online térbe költözött klubok, előadások, beszélgetése, feladványok mellett rendszeresen szervezünk a közösséget megmozgató alkalmakat is.

Februárban ilyen volt a Szőregi Online Farsangi Buli, melynek „megszervezéséhez” azt kértük Önöktől, hogy készítsenek és küldjenek képeket a Művelődési Ház előtti farsangi dekorációnkkal. A felhívásunkra jelentkezők napját a Szegedi Sütödék Kft. segítségével egy-egy farsangi fánkkal édesítettük meg.

Március végén Húsvéti Tojáskereső Versenyre invitáljuk Önöket, melynek keretében 50, Szőreg különböző pontján elrejtett tojást kell megtalálni. Részleteket a Művelődési Ház felhívásainál olvashatnak.

Kérem kövessék figyelemmel online felületeinket, kapcsolódjanak be minél több programba. Örömmel kérjük és várjuk visszajelzéseiket, javaslataikat, kezdeményezéseiket.

A Szőregi Regélőt szerkesztő csapatba továbbra is várunk tudósítókat, szerzőket, fotósokat, tördelőt és számítunk a szőregi vállalkozásokra is, hiszen hirdetéseik nagy segítséget jelentenek újságunk számára.

A Péterné Aranka Alapítvány minden évben, Aranka-napon anyagi támogatást nyújt a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola egy vagy két, kiemelkedő eredményű végzős tanulójának. Az idei év támogatottjai Vörös Izabella 8. a és Horváth Marcell 8. b osztályos tanulók. Gratulálok a djazottaknak!

Szőregen 2012 óta tanulhatnak kínai nyelvet az iskolások. A kezdeti, szakköri keretektől mára már második idegen nyelvként is választhatják a kínait a szőregi diákok. A Konfuciusz Intézet első Online Konfuciusz Teaházának vendége volt Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, akivel a szőregi kínai nyelvoktatásról, a több mint 100, kínaiul tanuló „kossuthosról”, az iskolánkról készült beszélgetést megnézhetik a Konfuciusz Intézet Youtube-csatornáján.

Márciusi hagyományos programjainkat, a március 12-i árvizi megemlékezést és a március 15-i nemzeti ünnepet – a hatályos rendelkezések értelmében – online vagy jelképesen tudjuk megtartani.

A nemzeti ünnep alkalmából a Kossuth Lajos Általános Iskola március 11-én koszorút helyez el az iskola falán található Kossuth-táblánál. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szeged-Szőreg Településrészi Önkormányzata és a Tömörkény István Művelődési Ház nevében március 12-én koszorút helyezünk el a Hősök terén. A Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület közreműködésével készülő online megemlékezést március 15-én tesszük közzé.

A Szőregi Családorvosi Rendelő tájékoztatása szerint a koronavírus elleni, februárban megkezdett védőoltások beadása folyamatos, mára már többen a második, emlékeztető oltásukat is megkapták. Védőoltást csak annak adhatnak, aki már online regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon vagy papíron visszaküldte a regisztrációs lapját. Az oltás kötött lista szerinti sorrendben történik, a rendelő munkatársai folyamatosan értesítik a soron következő regisztráltakat, hogy mikor kerülnek sorra.

A Szerb utcai Óvoda udvarán elkészült a hátsó kapuhoz vezető járda, és a kapu is hamarosan átalakításra kerül. A Kisbogáros utca felöli megállási és bejutási lehetőséggel egy hosszú ideje fennáló helyzet rendeződik, a nagy forgalmú Szerb utcát elkerülve, biztonságosan megközelíthetővé válik az óvoda.

A korábban egyeztetett, mart aszfalttal történő útjavítások kivitelezése csúszásban van, márciusban ezek a munkálatok is megkezdődnek.

A Makai út 46. előtti buszmegállóhoz vezető járdaszakasz márciusban kijavításra kerül, a munkálatok idejére türelmüket kérjük.

A Hősök terén a növények tavaszi metszése befejeződött. A következő hónapokban a kivitelező garanciális javításként újrafüvesíti a teljes teret. Kérem Önöket, hogy a munkálatok alatt, az új fű kinövéséig körültekintéssel közlekedjenek, mindannyiónk közös érdeke, hogy központi terünk megszépüljön.

A tér melletti buszmegállónál padkarendezés és kiemelt szegély építése fog történni, ami megoldja a kerékpárútra mosódó föld és a buszöbölben felgyülemlő, nagy mennyiségű csapadékvíz kérdését. A munka során a kerékpárút és a járda közötti fasorból egy fa átültetésre kerül.

A hagyományos fogadóórák helyett kérem, hogy észrevételeikkel, kérdéseikkel a kepviselo@avramovandras.hu email címen vagy a +36309637643-as telefonszámon keressenek. Ha az adott ügyben feltétlenül szükséges a személyes találkozás, egyénileg, egyeztetett időpontban megoldható.

A mostani helyzetben különösen fontos, hogy gondoskodjunk egymásról. Figyeljenek egyedülálló, idős szomszédaikra és lehetőségükhöz mérten, körültekintően segítsenek nekik. Amennyiben erre nincs módjuk, kérem jelezzék a Szőregi Kirendeltségen (tel.: +36-62-564-409) a segítségre szoruló lakótársunk elérhetőségét.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, a közösségünkre, ami mi vagyunk.

Avramov András,
önkormányzati képviselő