Tömegbaleset történt szerda délben Deszk határában. Hat jármű ütközött egymásnak, az egyik gépkocsi az árokban kötött ki. A 43-as úton pillanatok alatt tíz kilométeres kocsisor keletkezett.

Tömeges baleset történt közvetlenül Deszk előtt szerda délben. Összesen hat jármű, két kamion, egy kisbusz és három személyautó ütközött össze. Mivel a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, hamar tíz kilométeres kocsisor alakult ki mind Makó, mind Szeged irányában. Kora délutántól a szőregi leágazásnál Kübekháza felé irányították a forgalmat.

A deszki településtábla előtt egy Makó felé tartó személykocsi akart balra kanyarodni. Lassított, amit a mögötte haladó magyar rendszámú tehergépkocsi, egy-egy román rendszámú kisbusz és személygépkocsi, valamint egy magyar rendszámú Opel Astra vezetője is megtett. Nem így az őket követő román kamionos, aki megállás nélkül tolta egymásba az addigra szinte már álló járműveket. Az ütközés során az Astra az út menti vizesárokba csúszott. De még nem volt vége: hátulról egy következő román kamionos megtolta a már ütközött öt járművet.

Az árokba csúszott autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, mentővel szállították be a klinikára. Az autóban két kutya is utazott. Az egyik a baleset után sem hagyta magára gazdáját, míg a másik rémületében a közeli szántó felé futott. Két órával az ütközés után sem akadtak nyomára. A tűzoltók két fecskendős és egy darus kocsival dolgoztak. Egyik az árokba fordult autót húzta vissza az útra, a darus a szemre igencsak összeroncsolódott, a kocsisorba utolsónak ütköző kamiont vontatta el.

A környéket a járművekből kiömlő olaj szaga járta át, amit a kifolyt hűtőfolyadékkal együtt a Közútkezelő munkatársai szórtak fel homokkal. A falubeleik közül sokan kikerekeztek vagy gyalogoltak a baleset helyszínére, többen mobiltelefonjukkal is rögzítették a mentési munkálatokat. A kilométeres kocsisorban ragadtak többsége kiszállt autójából, és kényszerűen napfürdőt vett. Két órát kellett várakozniuk, mire újra birtokukba vehették a 43-as út ezen szakaszát.

Négy napja tragédia történt

Vasárnap hajnalban Klárafalván történt halálos baleset. Egy Szeged felé szabályosan közlekedő magyar rendszámú kamion ütközött össze egy Makó felé tartó, és az úttest másik oldalára ismeretlen okok miatt áthajtó német rendszámú személykocsival. Utóbbi utasa a helyszínen életét vesztette.

Kiss Gábor Gergely, Délmagyarország Online, 2008. február 21.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja