Több ezer tő árvácska talált gazdára a hagyományos őszi virágosztáson, amelyből többet is szerveztek az elmúlt napokban. Nemrég a tarjániak és a szőregiek örülhettek a színes növényeknek.

– Óriási az érdeklődés, látszik, hogy a szegediek nagyon szeretik a virágot, aminek nagyon örülünk. A virágosztás jó lehetőség arra is, hogy beszélgessünk szegedi ügyekről, hétköznapi témákról – hangsúlyozta Szabó Sándor országgyűlési képviselő a Víztorony téren, ahol hosszú sor kígyózott. Mészáros Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy háromezer tő árvácskát osztottak ki. A nagy érdeklődésre való tekintettel fejenként nyolc tő virágot vihettek haza a tarjániak, így mindenkinek jutott árvácska.

A virágosztás mellett spontán képviselői fogadóóra is kialakult, többen megkeresték Mészáros Tamást ügyes-bajos dolgaikkal. Volt, aki a háza előtti pad javítását kérte, másnak a járdával akadt problémája. A képviselő minden esetben ígéretet tett, hogy megteszi a szükséges lépéseket.

Szőregen Avramov András önkormányzati képviselő osztott virágot. Ott is hatalmas volt az érdeklődés.

A virágok sok helyen díszítik majd a várost, kikerülnek a házak előtti ágyásokba, a balkonládákba, de többen a szeretteik sírjára is visznek belőle.

Szegedi Tükör

Borítókép: Avramov András önkormányzati képviselő Szőregen, a Hősök terén osztott virágot. Fotó: Iványi Aurél

szoreg.hu képtár