Szeged gazdasága dinamikusan fejlődik, évről-évre nagyobb adóbevételt ér el a város a kiválóan teljesítő szegedi vállalkozásoknak köszönhetően. Tavaly 12 százalékkal nőtt Szeged gazdasága, és idén is egymilliárd forinttal nagyobb lesz az önkormányzat bevétele a tervezettnél. Ez teszi lehetővé, hogy új, családokat támogató intézkedést vezessen be a város.

2019-ben minden 1-8. évfolyamos iskolás gyermek tanévkezdését 10 ezer forintos támogatással segíti az önkormányzat a szolidaritás jegyében.

Szeged városa számára kiemelten fontosak a családok. A bölcsődék, óvodák és iskolák folyamatos fejlesztésével a legjobb körülményeket szeretné biztosítani az önkormányzat a szegedi diákok fejlődéséhez és tanulásához. A szeptemberi tanévkezdés minden iskolás gyermeket nevelő szülőnek plusz kiadással jár, ezért nyújt Szeged városa az idei évtől gyermekenként 10 ezer forint beiskolázási támogatást.

Tisztelt Szülők!

Ahhoz, hogy a 2019/20-as tanévben az 1-8. évfolyamos iskolás gyermekük után járó 10 ezer forintot megkaphassák, vissza kell juttatniuk kitöltve és aláírva a tájékoztató levélben található nyomtatványt (melyet az iskolában kapnak meg) a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálataira, vagy ügyfélkapu regisztrációval az igénylés 2019. május 21-től online is benyújtható a www.szegedvaros.hu honlapon keresztül. (Amennyiben korábban nem jelentkezett be Szeged MJV PH Elektronikus felületén szükséges az Ügyfélkapus regisztráció során megadott adatok megadása)

Szeged városa ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a családoknak könnyebb legyen a szeptemberi iskolakezdés.

szegedvaros.hu

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: Illusztráció. Forrás: pixabay.com