Két helyszínen – Szőregen, a Hősök terén és a Hargitai utcai ABC melletti parkolóban – összesen négyezer tő egynyári virágot osztott ki szerdán délután a városrész lakói között Avramov András önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselő. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés, már jóval az esemény kezdete előtt százötvenen-kétszázan várakoztak a virágokat szállító kamionra.

– Ültettem már korábban is virágot odahaza a kertben, de a kutyám mindent kitaposta, most ezekkel pótolom, és körbe kerítem – mondta egy idősebb hölgy, miután visszakapta a virágokkal telipakolt papírdobozát.

Avramov András, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, ősszel is sokan sorba álltak, amikor árvácskákat osztottak ki a városrész lakói között. Sokan most azokat cserélik ki egynyári virágokra.

– A két városrészben, Szőregen és Marostőn nagyjából ugyanannyit, kétezer-kétezer virágot osztunk ki. Egy embernek nyolc-tíz jut, hogy a sor végén állóknak is maradjon – mondta Avramov András.

A konténerekről petúniát, begóniát, pistikét, mézvirágot, büdöskét, díszcsalánt és paprikavirágot vihettek haza azok, akik végig várták a sort.

– Mindig örömmel jövök segíteni, ha hívnak virágot osztani, mert ez számomra is kiváló alkalom, hogy találkozhassak a választóimmal, megismerjem a problémáikat, gondjaikat. Ez a mai alkalom is kisebb utcafórummá változott, többen megkerestek a problémáikkal, de olyan is volt, aki egyszerűen csak a véleményét mondta el, arról, ami most az országban zajlik – mondta Szabó Sándor.

Szegeden idén tavasszal összesen százezer tő egynyári virágot osztanak ki a városrészek önkormányzati képviselői. A hét végéig még Újszegeden, a Bartók téren, Felsővároson és Tabánban számíthatnak a szegediek az egynyári virágokra.

Rafai Gábor, szeged.hu

szoreg.hu képtár