Országszerte 115 ezren regisztráltak az ötödik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű országos szemétgyűjtési akcióra. Szegeden szombaton délelőtt várják szemétszüretre azokat, akik tenni szeretnének valamit városunk tisztaságáért.

A csütörtök éjféli határidőig csaknem 115 ezren regisztráltak a május 15. és 17. között tartandó akcióra, országszerte 1590 találkozási pontra.
Tavaly 60-80 ezer önkéntes vett részt így a TeSzedd! mozgalom tavaszi megmozdulásán. Az akcióval Magyarország idén is csatlakozott a Let’s Clean Up Europe!, azaz Tisztítsuk meg Európát! elnevezésű összeurópai szemétgyűjtéshez, amelyet a közösség tagállamaiban május 8. és 10. között rendeztek meg.

Tavaly mintegy 116 ezren regisztráltak a 1654 találkozási pontra, ezzel az eredménnyel Magyarország múlt évben Európa legjobbja volt.

Az idén az is részt vehet az akcióban, aki lemaradt a regisztrációról. Ehhez csak arra van szükség, hogy a jelentkező a www.teszedd.hu oldalon kiválassza a számára megfelelő helyszínt és időpontot, majd a kezdésre jelenjen meg.

Szegedi találkozási pont
Az akció szervezői május 16-án, szombaton a Dózsa György utca 2. szám előtt reggel 9 órakor szemétszüretre várják azokat, akik tenni szeretnének valamit városunk tisztaságáért.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu