A szőregi Hősök terén tartott csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót Nagy Sándor szegedi városfejlesztési alpolgármester azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkező egy évben felújítják a 43-as főút városon belüli szakaszát. A Hősök terénél körforgalom épül: az önkormányzat ugyanis megnyerte azt a pályázatot, amit erre a célra még tavasszal nyújtott be.

A 80 millió forintos beruházásból 24 milliót kell a városnak állnia, a munkálatokat a jövő év első felében végzik el. Ugyancsak pénzt nyertek a Barázda utcai járdaszigetre is: 10 millió forintból az őszi útfelújítások idején építhetik meg, az önkormányzatra eső rész pedig alig több mint 1 millió.

Kizárólag állami forrásból valósul meg viszont a Hősök tere és a Csanádi utca közötti útszakasz burkolatának felújítása. Ez azt jelenti, hogy egy éven belül a forgalmas 43-as főút Szegeden belüli része teljes egészében megújul – mondta az alpolgármester. Jövőre építi meg a benzinkút tulajdonosa a Thököly utcai körforgalmat is – ez egy fillérjébe se kerül a városnak.

delmagyar.hu, 2008. augusztus 21.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja