A szegedi önkormányzat a tápéi Budai Nagy Antal utcába költöztetné a Szőregi útiÁrpád Nevelőotthont. Az ellenzék úgy véli, hogy a lépés mögött a Szőregi úti ingatlan eladásának szándéka húzódik. Botka László polgármester a pénteki közgyűlésen ki is jelentette, azt szeretnék, ha minél előbb értékesíteni tudnák a nagy értékű, 2,6 hektáros – olvasható a Délmagyarország cikkében.

Juhász Gyula, Tápé KDNP-s képviselője közleményében úgy fogalmazott, hogy kapkodó gyorsasággal a közgyűlés elé hozták azt az előterjesztést, amely szerint a jelenleg „különleges intézményi hasznosítású terület”-ként besorolt ingatlant átminősítik „kertvárosias lakóövezetté”. Ez az előterjesztés a közgyűlés előtt két héttel még nem is szerepelt a tervezett napirenden.

A képviselő szerint egyébként 500 millió forintot ér a nevelőotthon, viszont a kiszemelt ingatlan nem felel meg a szempontoknak, nem lehet odaköltöztetni a fiatalokat. Két kocsma is található a Budai Nagy Antal utcai épület közelében, így Juhász Gyula szerint megkérdőjelezhető, hogy jó helyen lesz-e a fiatalok új otthona.

Botka László elmondta, hogy a közgyűlés 2008. június 27-én egyhangúlag hozott támogató döntést az ügyben, Juhász Gyula is megszavazta a költözést. Szerinte nonszensz, hogy egy 16 gyermeket befogadó intézményt működtetnek 2,6 hektáron a Szőregi úti Árpád Nevelőotthonban. A tápéi intézmény tizenháromszor kisebb területen fekszik.

Solymos László alpolgármester a lapnak jelezte, hogy a közgyűlés elfogadta az átminősítést, amelynek folyamata hónapokig elhúzódik. Amint lezárul, az önkormányzat szakértőkkel értékbecslést végeztet, majd a Szőregi úti ingatlant nyilvános pályázaton értékesíti. A lapnak egyesek azt jelezték, hogy máris építkezést látnak a Szőregi úti nevelőotthon körül. Az említett területet azonban már évekkel ezelőtt leválasztották a nevelőotthonról, s ott most 3 lakásos lakóépületet és cégközpontot építenek.

ingatlanmagazin.com, 2009. július 2.
Kapcsolódó anyagok

Kiürítik az újszegedi Árpád nevelőotthont