Az M43-as út elkészülte csak ideiglenesen segített a szőregieken. Az utóbbi időszakban ugyanis a kamionok egy része visszatért a régi, a szőregi házak között vezető útra, mert kétezer forintot spórolnak, ha ezen a szakaszon hajtanak át.

Újra alárírásokat gyűjtenek a szőregi lakosok, mert a házaik falai megint repedezni kezdtek a kamionok miatt – írja a delmagyar.hu Szeged és Makó között kétezer forintot spórolnak a sofőrök, ezért, úgy látszik, már megéri az autópálya helyett a régi úton jönni – állítják a helyi lakosok, akik az autópálya megépülése előtt már tiltakoztak a hatalmas átmenő forgalom miatt.

A spórolós kamionosok hatalmas károkat okoznak a régi 43-as mentén fekvő házakban. Aki tudta, eladta út melletti házát, akinek nem volt szerencséje, az betömette a repedéseket, és abban bízott, nem károsodik tovább az épület.

Róna Márta, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője levélben reagált a szőregiek problémáira. „A társszervezetekkel együttműködve a forgalmi adatokat folyamatosan vizsgáljuk. Szakmailag megalapozott következtetések több hónap forgalmi adatainak vizsgálata alapján vonhatók le, ezután lehet megtenni a szükséges intézkedéseket. Az esetleges indokolatlan átterelődések esetén különböző forgalomszabályozási módszerrel lehet élni, ilyenek például a helyi korlátozások vagy a gyakoribb ellenőrzések” – írja közleményében.

szeged.hir24.hu