Várhatóan egy hét múlva engedik ki a szerda hajnali román busz balesetében megsérült négy utast – tudta meg a Független Hírügynökség a Szegedi Tudományegyetem klinikájának professzorától.

A bíróság közben pénteken dönt arról, hogy kezdeményezi-e a balesetet okozó utas előzetes letartóztatását.

Varga Endre professzor elmondta: a buszbalesetben megsérült 23 utasból 12 került kórházba. Közülük hét az ellátás után elhagyhatta a kórházat, a fennmaradó ötből egy combnyak, egy medence és kettő lábsérültet ápolnak még bent a kórházban, valamint a balesetet okozó férfit a pszichiátrián.

Szerda hajnalban Szeged-Szőregnél rohant le a 43-as főútról egy román busz a két és fél méterrel mélyebben lévő tehermentesítő útra. A járművön a sofőrökkel együtt 52 ember utazott, közülük 23-an sérültek meg, négyen súlyosan. Az utasok szerint egy zavart társuk elrántotta a kormányt, mert azt gondolta, hogy a sofőr Románia helyett Zágrábba akarja vinni őket. A busz Spanyolországból érkezett, rajta Romániába hazatérő turistákkal és vendégmunkásokkal.

Tuczakov Szilvána a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a  elmondta: a bíróság pénteken dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba
helyezi-e a tragédiát okozó 37 éves gyanúsítottat. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja, hogy az elkövető fogyasztott-e alkoholt vagy esetleg más szer befolyása alatt állt-e.

Független Hírügynökség/webradio.hu, 2009. augusztus 13.

Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja