Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján az M43-as és az M47-es utakról elmondta: az előkészítő munkálatok megtörténtek, már csak néhány dolgot kell tisztázni.

Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján az M43-as és az M47-es utakról elmondta: az előkészítő munkálatok megtörténtek, már csak néhány dolgot kell tisztázni. A kormány tájékoztatása szerint az út építését célzó tenderezés azonnal megkezdődhet, amint jóváhagyják a közútfejlesztési operatív programot.

Becsey Zsolt ígéretet tett arra, hogy a következő egy hónapban, még a nyári EP-szünet előtt eljár a nemzeti fejlesztési tervet jóváhagyó regionális főigazgatóságon és kérni fogja a program és különösen az útfejlesztési projektek minél előbbi jóváhagyását.

A képviselő az EU-zónával kapcsolatban kifejtette: az EU országai közül Magyarországon a legmagasabb az infláció, ami jó néhány évig kétségessé teszi, hogy mikor tudjuk egyáltalán meghatározni belépésünket a közös árfolyamrendszerbe.

Délmagyarország Online, 2007. június 1.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja