Huszonegy, nehéz körülmények között élő szőregi család vehetett át tartós élelmiszercsomagot csütörtökön délután a Tömörkény István Művelődési Házban. Többen is összefogtak, hogy segítséget nyújtsanak a városrészben élő, nélkülöző családoknak.

– Január végén rendeztük meg a Kolbászmesterek versenyét. Ez nemcsak egy közösségi, hanem egy jótékonysági program is volt egyben. Az elkészített és megsütött kolbászokat a zsűrizést követően az érdeklődők adomány fejében meg is kóstolhatták. Az itt összegyűjtött forintokból vásároltunk tartós élelmiszereket, amit a képviselői alapomból még ki is egészítettem. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club pedig szintén ajánlott fel tartós élelmiszereket. Így három forrásból sikerült most segíteni a városrészben élő, rászoruló családokat, akiket az itt élők javaslatai alapján választottunk ki. Azt tapasztaltuk az elmúlt időben, hogy egyre többen fordulnak hozzánk segítségért – mondta Avramov András.

A városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, a hétkilós egységcsomagokba tartós élelmiszereket raktak: többek között lisztet, olajat, száraztésztát, konzervet és rizst. Egy csomag értéke nagyjából hét és fél ezer forint.

– Szó szerint életmentő most ez a segítség – fogalmazott Molnár Emese, aki három kiskorú gyermekét egyedül neveli, emellett pedig idős szüleiről is gondoskodnia kell.

Januárban elbocsátották, így most munkát keres, időközben egy életmentő műtéten is átesett.

– Hatan élünk két kisnyugdíjból és a családi pótlékból, ennél jobbkor sose jöhetett volna a segítség – mondta, bízva abban, hogy sikerül neki újra munkát találni.

Hauk Lászlónénak is sokat jelent ez a segítség. Elmondta, száztízezer forint a nyugdíja, abból kell kigazdálkodnia mindent, ami ilyen rekordinflációs időkben nem egyszerű feladat.

– Jó lenne, ha több lenne a nyugdíjam, de sajnos ennyi van, így minden segítségnek nagyon örülök – mondta.

Rafai Gábor, szeged.hu

Borítókép: Összefogással huszonegy szőregi család kapott segítséget. Fotó: Iványi Aurél

szoreg.hu képtár