Botka László, Szeged polgármestere tegnap a parlamentben határozott választ kapott az M43-assal kapcsolatban: a sztráda építését 2008 első félévében biztosan elkezdik, a Makót elkerülő utat pedig 2010-ben érik el.

Az azonnali kérdések és válaszok órájában tegnap délután az országgyűlésben felszólalt Botka László polgármester az M43-assal kapcsolatban. Érzékeltette, hogy Románia és Bulgária uniós csatlakozása óta a jelenlegi 43-as úton – és Szeged belvárosában – a személygépkocsik forgalma a duplájára, a teherautóké, kamionoké a triplájára nőtt, 300 ezer ember életkörülményei romlottak jelentősen.

Örömét fejezte ki, hogy a korábbi ígéretekkel szemben elkezdődik az M43-as beruházása, és hogy a legújabb információk szerint a román határig négysávosként épül meg.

Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára válaszában megerősítette: a tárca továbbra is prioritásként kezeli az M43-ast, amelyet 2008 első felében kezdenek el építeni, és amely 2010-ig biztosan eléri a makói körgyűrűt. Már folynak a tender kiírásának előkészületei a sztrádára és a Tisza-hídra egyaránt.

Délmagyarország Online, 2007. december 4.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja