Nagy elismerés érte a szegedi Rubin Kft.-t az Egyesült Királyságban megrendezett Great Taste Awards ételkóstoló versenyen, amit az élelmiszerek Oscar-díjának is neveznek. Három terméke összesen négy csillagot szerzett a megmérettetésen. A versenyre több mint 12 ezer nevezés érkezett. Ebből 25 százalék kapott egy csillagot, 9,5 százalékuk kettőt és 1,5 hármat. A csillagokig egy 500 fős szakmai zsűrin keresztül vezetett az út, akik között ételkritikusok, gasztronómiai szakírók, séfek, szakácsok, étterem-tulajdonosok kaptak helyet.
Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. szakmai díjat nyert el fűszerpaprika magolaj termékükkel. Fotó: Frank Yvette, delmagyar.hu
65 napon keresztül zajlott a nevezett ételek vaktesztelése, amelynek során sem a gyártó, sem a csomagolás nem látszódhatott, az ízélmény számított. A szegedi gyártó biopaprikája két csillagot ért a zsűri szerint. Ez annyira népszerű, hogy az idei, októberi betakarítás előtt már nem is kapható.
A csípős fűszerpaprika magolaja egycsillagos díjazásban részesült, amely a fantasztikus ízű ételeknek jár. A fűszerpaprikamag-olaj már sokadik elismerését kapja az idei évben, hiszen szépen szerepelt különböző nemzetközi innovációs versenyeken. Szintén egycsillagos elismerést kapott a cég füstölt paprikája. A szegedi vállalkozás néhány éve lépett a lakossági termékek piacára, bár a fűszerpaprika-feldolgozásban már bő 25 éve van jelen.

delmagyar.hu

Borítókép: Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. szakmai díjat nyert el fűszerpaprika magolaj termékükkel. Fotó: Frank Yvette, delmagyar.hu