Halálos baleset történt vasárnap hajnalban, nem sokkal négy óra után Szegeden a Szőregi úton: egy utánfutós román személygépkocsi eddig tisztázatlan okokból fának csapódott.

A rendőrség elsődleges adatai szerint egy román rendszámú Renault Laguna – melyben hárman utaztak – utánfutóval közlekedett Makó felől Szeged irányába az útfelbontás alatt lévő 43-as főúton.

A jármű az előjelző táblák ellenére valószínűleg a megengedett sebességet túllépve közlekedett, amikor feltehetően ráhajtott az út széli járdaszigetre, vagy attól megijedt, és ennek következtében a sofőr elvesztve uralmát a gépkocsi felett, keresztbefordult, majd bal oldalával az út menti fának ütközött.

A gépkocsiba szorult utasokat a tűzoltók szabadították ki. A baleset következtében a jármű vezetője – egy 34 éves férfi – a helyszínen életét vesztette, utasait a mentők kórházba szállították. A rendőrség adatai szerint a járműben utazók nem használták a biztonsági övet.

A szemle során a gépkocsiban elrejtve – műszerfal mögött, ruhanemű között – több kartonnyi cigaretta került elő. Erről a vám- és pénzügyőrséget értesítették.

A baleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja. A szemle és a műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt a 43-as főút ezen szakaszán.

delmagyar.hu, 2008. november 2.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja