A szőregiek vidáman töltötték az advent előtti utolsó hétvégét: Katalin napja alkalmából jótékonysági bálat szervezett a Rózsahölgyek rendje és a Tömörkény István Művelődési Ház.

A szőregi római katolikus templom védőszentje Alexandriai Szent Katalin, így régi hagyománya van Szőregen a Katalin napi mulatságoknak. Az adventet megelőző hétvégén tartják a templombúcsút és most sikerült egy régi hagyományt is újjá éleszteni a Rózsahölgyek Rendje és a Tömörkény István Művelődési Ház összefogásával. Az idei évben első alkalommal rendezték meg a Jótékonysági Katalin Bálat, melynek bevételéből a XVIII. Szőregi Rózsaünnep megvalósítását segítik a szervezők.

151121-katalin-bal-018

Születésnapi gyertyafújás. Fotó: szoreg.hu

A Katalin Bálnak otthont adó Tömörkény István Művelődési Ház a bálozókkal ünnepelte a szinte napra pontos 10 éves születésnapját. A 100 esztendős, egykori Tóth vendéglőből kialakított korábbi művelődési ház 40 évig szolgálta a szőregieket. A szegedi képviselők 2003-ban úgy döntöttek, hogy a peremkerületek düledező intézményeit újjáépítik, így került sor arra, hogy 170 millió forintból közel 600 négyzetméteres modern művelődési házat avathatott fel Botka László polgármester 2005. november 19-én Szőregen.

szoreg.hu / szeged.hu

Kapcsolódó anyagok

szoreg.hu képtár