Megoldódni látszik a szőregi Makai úton lakók problémája. Néhány hónapja ugyanis a keskeny utcát sokan menekülési útvonalnak tekintik, ha le akarnak térni a zsúfolt 43-as útról. Ezt a szervizutat azonban nem ilyen mértékű forgalomnak szánták.

A közelmúltban szilárd burkolatot kapott szervizút rendeltetése az lenne, hogy a Szőregen lakók kényelmesen el tudják érni a 43-asról saját házaikat és utcáikat. A szőregiek nagy bánatára sokan rájöttek, hogyan lehetne másként is hasznosítani ezt az utcát: kihasználják az élelmes autósok, hogy ha a fenti út, a 43-as lassabb valamilyen oknál fogva, szívesen használják a szervizutat, hogy gyorsan „elmeneküljenek” a helyszínről.

A szervizutat elsősroban a szőregi lakosoknak aszfaltozták, de hogy mások is ráhajtsanak – sőt a 43-asról is erre kerüljenek –, megakadályozni nemigen lehet.

– Akik az említett útszakaszon betartják a vonatkozó szabályokat, tehát a sebességkorlátozást és a súlykorlátozást, teljesen jogszerűen használják a szervizutat – mondta el Vad Róbert a CSMRFK sajtóreferense.

A szervizút teljes hosszán 30 km/h-ás sebességkorlátozás van érvényben. Akinek ez nem lenne elég, kilenc fekvőrendőr veszi el a kedvét a kerülőtől. Az útra annyira rászoktak az autósok, hogy még azt is meg kellett akadályozni, hogy egyszerűen elhajtsanak a bukkanók mellett: két karót vertek le az út mellé, a karók között hamarosan virágládák fognak lógni. A sebességkorlátozás és a fekvőrendőrök mellett tehát a virágoknak is jut majd szerep abban, hogy a szervizút környéke igazán lakóövezetre hasonlítson.

Városi Televízió híre nyomán, 2007. október 3.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja