Előzetes letartóztatásba került az a román férfi, aki szerdán hajnalban a Szőregen történt buszbalesetet előidézte. Ariton Pavelt tömegszerencsétlenséget okozó közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

A 37 éves férfi a bíróságon azzal védekezett, hogy 22 éves korában megverték és valószínűleg ebből maradtak benne olyan pszichés problémák, amelyek miatt agresszívan reagál olyan helyzetekre, amikor veszélyben érzi magát. Kirendelt ügyvédje, Orosz János a tárgyalás után azt mondta: úgy tudja, ha az elmeorvosi szakértői vélemény hamar elkészül, a bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja majd védence ügyét.

A Szegedi Városi Bíróság határozata alapján szeptember 14-ig került előzetes letartóztatásba a balesetet előidéző férfi. A bíróság azért döntött így, mert a gyanúsítottnak nincs Magyarországon tartózkodási helye, valamint azért, mert az ellene indult eljárás büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel fenyeget. A bíróság szerint fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, ezért is volt szükséges az előzetes letartóztatás elrendelése – tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnök-helyettese.

Független Hírügynökség/webradio.hu, 2009. augusztus 14.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ’43-as út’ dossziéja