Újszegeden és Szőregen is volt virágosztás szombat délelőtt, az utóbbi helyen félezer palántát is kiosztottak kísérleti jelleggel. Úgy tűnik, hogy bejött.

Évek óta osztanak virágot ősszel és tavasszal a városrészekben is, most Avramov András körzetében két helyen is volt. Újszegeden, a Hargitai utcában szombat reggel legalább kétszázan várakoztak, hogy hozzájuthassanak nyolc tő egynyári virághoz.

Szőregen, a Hősök terén pedig újdonsággal is meglepték a sorban állókat. Szőregen azzal kísérleteztek, hogy a virágok mellett volt lehetőség paprika, paradicsom és más zöldségpalánták kiosztására is. Pénteken a Bika-tó mellett Szénási Róbert is bevetette a palántákat, ott is kapósak voltak.

Avramov András, az Összefogás Szegedért Egyesület képviselője évek óta bekapcsolódott az őszi, tavaszi virágosztásokba, most először érkezett a szállítmánnyal zöldségpalánta is. Arra volt kíváncsi Avramov András, hogy van-e igény a kertvárosias környezetben arra, hogy ne csak virágokat ültethessenek az ingyenesen kapott növényekből, hanem zöldségféléket is. Úgy tűnt, hogy nagyon bejött a kísérlet, így ha lesz rá mód, ősszel is folytatják.

Szlavkovits Rita, szeged.hu

szoreg.hu képtár