Szőregen aligha van olyan kert, ahol ne lenne rózsa, ezért a virágosztáson az árvácska a sláger. Az óvoda és a bölcsőde is kapott a virágokból, az óvoda kertjében hétfőn az ovisok fogják elültetni a palántákat.

Egy hete indult az évek óta tavaszra és őszre időzített virágosztás, októberben több tízezer árvácskát és rózsatövet lehet elültetni a kertes házak, és a lakótelepek előkertjeiben.

Szőreg egy rózsakert, így itt nem rózsatövet, hanem árvácskát osztottak. Marostőn és Szőregen összesen négyezer palántát vihetnek haza a helyiek. Jó hosszú sor állt a virágokért, mint mindenütt.

Avramov András, a városrész képviselője a helyi intézményeknek fenntart mindig néhány virágot, így a két óvoda és a bölcsőde is vihet a virágokból.

Ördöghné Andrea, a bölcsőde munkatársa elárulta, hogy ők a sziklakertjüket fogják díszíteni az árvácskákkal. Itt a bölcsisek még nem állhatnak neki az ültetésnek, de az óvódákban igen.

Így hétfőn saját kezűleg fogják az ovisok a kertjükben elültetni az árvácskákat. Itt egyébként kapóra is jön az árvácska, mivel az őszi természet tanulmányozása éppen aktuális az óvodai programban.

 A szőregi oviban a természet, a kertészkedés is a fókuszban van, mert szeretnék elkerülni, hogy csak a rajzokról ismerjék a paradicsomot, vagy más növényeket. Ezért még magaságyást is építettek korábban, a tavaly kapott paradicsom palántákat itt nevelték fel. Így a szőregi virágosztásnak nem csak a helyi felnőttek örülnek, hanem a legkisebbek is. Az ovisok kertészkedésére még visszatérünk később.

Szlavkovits Rita, szeged.hu

szoreg.hu képtár