Semmi nem indokolja a késlekedést az M43-as út építésével kapcsolatban – mondta Becsey Zsolt néppárti europarlamenti képviselő szerdán Szegeden. A politikus más, Dél-Alföldet érintő uniós kérdésekről is beszélt sajtótájékoztatóján.

Semmi nem indokolja a késlekedést az M43-as út építésével kapcsolatban. Brüsszelben már várják a magyar nagyprojektek dokumentációját, de egyelőre hiába – jelentette ki Becsey Zsolt néppárti europarlamenti képviselő szerdán Szegeden.

Hozzátette: ha a papírok végre megérkeznek, Brüsszel felgyorsítja az ügyintézést, erre ő ígéretet kapott. A politikus más, Dél-Alföldet érintő uniós kérdésekről is beszélt, például, hogy a térségnek önálló képviseleti irodát kellene nyitnia Brüsszelben. Ez többek között hatékonyabb lobbizást, jobb információáramlást jelentene. Ehhez már csak Szeged és Hódmezővásárhely támogatására vár a régió többi városa. Ha a két város igent mond, akár már ősszel nyithat az iroda.

Becsey Zsoltot az érintett polgármesterek keresték meg, hogy támogassa egy határátkelő nyitását Ásotthalom és Királyhalom között. A politikus azt mondta: Brüsszel nem szól bele, csak annyi a kikötés, hogy Schengen-konform legyen az átkelő. Becsey támogatja az ötletet, de a döntés a kormányé.

Délmagyarország Online, 2008. február 6.