Csütörtök délelőtt az M43-as autópályáról tart tájékoztatót Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elnök-vezérigazgatója a megyei kereskedelmi és iparkamaránál.

A Csongrád megyeiek információra éhesen figyelik a tervezett M43-as építésével kapcsolatos összes bejelentést, ezért is tarthat nagy érdeklődésre számot Reményik Kálmánnak, a NIF Zrt. elnök-vezérigazgatójának mai szegedi előadása. Tegnap telefonon beszéltünk a részvénytársaság vezetőjével, akitől előljáróban azt is megtudtuk, a társasághoz már nemcsak a sztrádaberuházások tartoznak, hanem az összes közút- és vasútfejlesztés, függetlenül attól, hogy állami vagy uniós források állnak-e mögötte.

Jelenleg 300 projekt fut a NIF Zrt.-ben – érzékeltette a közgazdász végzettségű vezető, aki 2005-ben előbb a társaság elnöke, majd 2006-tól annak vezérigazgatója is lett. A háromszázból 21 gyorsforgalmiút-fejlesztés: 460 kilométeren építenek autópályát, és az egyik legfontosabb feladatuknak tekintik az M43-as átadását 2010-re. Emellett az M0-s déli szektora, az M6-os Pécsig elérő része tartozik még a kiemelt feladatok közé. Az M43-as költségvetésének 67 százalékát az unió állja, 33 százaléka állami forrás – előlegezte meg mai előadásából az információt az elnök-vezérigazgató.

delmagyar.hu, 2008. április 10.
Kapcsolódó anyagok

A szoreg.hu ‘M43-as út’ dossziéja