Négy évvel ezelőtt, az első szőregi adventi koszorú felállításakor csak remélni tudtuk, hogy közösségteremtő kezdeményezésünk hagyománnyá válhat. Mára már többszáz szőregi készül velünk együtt a Szeretet Ünnepére.

Az adventi hétvégéken Nagy Róbert plébános úrral szőregi civil szervezetek képviselői gyújtották meg a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáit. Vendégünk volt Balázs István, az Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesületének elnöke; Bálint János, a Szőregi Idősekért Alapítvány elnöke; Bárdos László, a Szőregi Nyugdíjas Egyesület elnöke; Szekeres Sándor, a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatója; a Szőregi Rezegők Néptáncegyüttes; Hegedűs Adika, a Rózsahölgyek Rendje Egyesület elnöke; Fogas László, a Szőregért Alapítvány elnöke; a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai; Avramov András, a Sikeres Régió Alapítvány elnöke; Balázs Attila, a Szőregi Advent első Angyala és Szabó Sándor országgyűlési képviselő is.

Az ünnepi műsorokról a Kossuth Lajos Általános Iskola első évfolyamos tanulói, a Szőregi Rezegők, a Magyar- és Szerb utcai óvodások, valamint az iskola hittancsoportja gondoskodott.

A gyertyagyújtások mellett számos program, jótékonysági akció is színesítette a karácsonyi heteket.

Az egészséges életmód jegyében ötödik alkalommal került megrendezésre a Szőregi Mikulás-futás.

A második gyertyagyújtás alkalmával a legifjabbak nagy örömére egy nagy zsák naranccsal,  pónifogaton érkezett meg Szőreg Mikulása.

A Szená-Torok – a Magyar Országgyűlés képviselőinek énekkara – és a Kossuth Lajos Általános Iskola 4.a osztálya közös jótékonysági ünnepi koncertet adott az Alexandriai Szent Katalin-templomban. Az összegyűlt 300 ezer forintból rászoruló szőregi családok téli tűzifa-támogatását
segítették az adományozók és a szervezők.

A Rózsahölgyek Rendje Egyesület 60 ezer forint értékben adományozott játékokat, ruhákat és könyveket egy szőregi óvodás kisfiúnak.

Az iskola „Segítő szivek” csoportja csatlakozott a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorok
akciójához és 500 tábla csokoládé összegyűjtésével segítették a mosollyal gyógyítás küldetését.

Nagy sikerrel zárultak az iskola aulájában szervezett adventi vásárok, melyekre hetek óta készítették karácsonyi díszeiket, finomságaikat a diákok.

A Rózsák terén felállított Betlehemet Nagy Róbert plébános úr szentelte fel, a díszítésről pedig az alsós tanulók gondoskodtak.

Avramov András kezdeményezésére a Szőregi Advent Angyala akcióval minden évben öt szőregi kisiskolás kívánságát szeretnénk teljesíteni. Első alkalommal Balázs Attila, a shop.protein tulajdonosa vállalta az Angyal szerepét. Adományozói programja és a shop.protein vásárlóinak segítségével összegyűjtött mintegy 200 ezer forintból a gyermekek által írt lista számos kérését tudta teljesíteni.

A rég nem látott decemberi hómennyiség ihlette a szoreg.hu és a Tömörkény István Művelődési Ház közös pályázatát. A Szőreg Hóembere 2018 címre 16 alkotás nevezett, közülük „Hónéni” lett a szőregiek kedvence.

Köszönjük támogatóinknak, segítőinknek, partnereinknek, a fellépőknek és a felkészítő pedagógusoknak a közös készülődést. Mindenkinek békés, együttműködő, szeretetteljes esztendőt kívánunk!

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna,
Avramov András