Angyal szállt le a Rózsák terén

rag, szeged.hu  2018.12.22

Az adventi koszorú negyedik, a szeretetet jelképező gyertyáját is meggyújtották ma, szombaton este a Rózsák terén. Öt kisdiákot pedig az angyal is meglátogatott, elhozta nekik a várva várt ajándékokat.

– Az idén először hirdettük meg a Szőregi Advent Angyala akciót. A helyi általános iskola javaslatára öt kisdiák levelet írhatott a Jézuskának, és az ő kívánságait teljesítette az angyal. A vágyott ajándékokat egy szponzor segítségével tudtuk megvásárolni és most, a negyedik gyertya meggyújtásakor itt a téren át is adjuk a gyerekeknek – mondta Avramov András, a Sikeres Régió Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A hagyományteremtőnek szánt szőregi kezdeményezés jó partnerre talált Balázs Attilában, aki azonnal a jó ügy mellé állt:

– Négy szegedi üzletünkben gyűjtöttünk pénzadományokat az elmúlt három héten. Közel kétszázezer forint gyűlt össze, ebből vásároltuk meg a gyerekek által kért ajándékokat – mondta el a shop.protein üzlethálózat tulajdonosa.

A téren összesereglett szőregieket először Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója köszöntötte, majd a gyerekeké lett a főszerep: Matyi, Adrienn, Fatime, Zsolt és Janika többek között hátizsákot, labdát, focikaput, jégkorcsolyát és társasjátékokat vehetett át a szőregi angyaltól.

– Jézus a szeretetre szeretne megtanítani bennünket. Karácsony azt jelképezi, hogy mindnyájan méltóak vagyunk a szeretetre – mondta az utolsó adventi gyertya meggyújtása előtt Nagy Róbert szőregi plébános.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy bár a karácsony elsősorban a családok ünnepe, mégis fontos, hogy a helyi közösségekben is együtt legyenek az emberek advent idején, hogy így is erősödjön az összetartozás érzése.

– Mindannyiunkban megtalálható a szeretet. Rajtunk múlik, hogy mit kezdünk vele, megosztjuk-e másokkal vagy magunkba zárjuk – mondta el Szabó Sándor, majd közösen meggyújtották az utolsó, szeretet jelképező gyertyát a Rózsák terén felállított óriási adventi koszorún.

A gyertyagyújtást követően pedig a szőregi általános iskola hittanosai adtak elő betlehemes játékot.

rag, szeged.hu

A Szeged TV tudósítása

szoreg.hu képtár
Fotó: Szabó Luca, szeged.hu
Fotó: Szabó Luca, szeged.hu
Fotó: Szabó Luca, szeged.hu
Fotó: Szabó Luca, szeged.hu
Fotó: Szabó Luca, szeged.hu

Fotó: Szabó Luca, szeged.hu
Hozzászólások

Hirdetés

2019. január

Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Szőregi pillanat-kép

20170901-tanevnyito-015

Hirdetés

Időjárás

Havazás
Ma 01/20 50%
Havazás
Hó. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%. A hóréteg vastagsága nem éri el a(z) 2 cm-t.
Helyenként felhős
Holnap 01/21 10%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti.
Havazás
Kedd 01/22 40%
Havazás
A délután folyamán kialakuló havazás. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti. A hó valószínűsége 40%.