A Szőregi Faluházban 2021. szeptember 14.-én 15.00 órakor a Szőregi Idősekért Alapítvány évadnyitó ünnepséget tartott, melyre nagy izgalommal gyülekeztek a meghívott korosodó emberek. Az újratalálkozás öröme felülírt mindent és rövid időre feledtette a gondokat, bajokat, a nyár utolsó meleg hullámának búcsúztatását. A megjelentek vidáman hallgatták egymást, örültek minden elmondott és hallott szónak. A zenei aláfestést Igaz János szívet melengető játéka biztosította.

A jelenlévőket Avramov András önkormányzati képviselő köszöntötte és az Idősek Világnapja alkalmából a Művelődési Házban 2021. október 7.-én 16.00 órakor kezdődő rendezvényre mindenkit nagy tisztelettel meghívott.

Ezt követően Bálint János kuratóriumi elnök üdvözölte a jelenlévőket. Mielőbbi gyógyulást kívánva szintén köszöntötte a betegség miatt távollevőket és szomorúan emlékezett az örökre eltávozottra.

Bálint János örömmel tájékoztatta a tagokat arról, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata elismerte a Szőregi Idősekért Alapítvány munkáját és a benyújtott pályázatot 300.000,- Ft összeggel támogatta. Ezzel lehetővé válik az évad betervezett programjainak megvalósítása.

A zeneszó mellett folytatott beszélgetéseket, viccelődéseket az estebéd elfogyasztása szakította meg. Kátai István által fűszerezett rántott csirke fenségesre sikeredett és a Piroska által készített sütemény az estebéd méltó csúcspontja volt. Ezúton is köszönjük nekik, Pannika néninek és segítőiknek.

A vidám délután Brigitta vezényletével a tombolahúzás izgalmaival zárult.

Reméljük, hogy október 7.-én ismételten találkozhatunk.

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2021. október

Borítókép: Szőregi Idősekért Alapítvány / Szőregi Regélő