A Szőregi Idősekért Alapítvány aktivistái a megújult Szőregi Faluházban 2020. február 11.-én délután farsangi rendezvényt szerveztek a megjelentek részére. A farsang szó eredetét híven tükrözve a rendezők lehetővé tették a társaság tagjai részére, hogy visszaemlékezve az együtt töltött évekre egymással jóízűen fecsegjenek.

Mindenki nagy örömére, az összejövetelre tiszteletét tette Dr. Berkesi Ottó leköszönt és Avramov András jelenlegi önkormányzati képviselő, valamint Sípos István is, aki fokozva a jó kedvet ízes házi pálinkákkal köszöntötte a részt vevőket.

Avramov András beszédében tájékoztatást adott arról, hogy február 28.-án rózsaünnepi megbeszélés, míg április 4-én 19.00 órakor Operett est lesz a Tömörkény István Művelődési Házban, mely utóbbit közkívánatra szerveztek. Bálint János Kuratóriumi Elnök örömmel üdvözölte az új tagokat, akik mind a női, mind pedig a férfi tábort erősítették. Előadta, hogy a farsang a vízkereszttől  húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak. Maga a farsang szó német eredetű: a „faseln” jelentése fecsegni, melyre az összegyűltek részére kiváló alkalom a délután. Emlékezett a 2012-es  kezdetekre, az azóta történt eseményekre, melyek felelevenítését képek vetítésével segítette. A múlt kockáinak megpillantása mindenkit lázba hoztak, hiszen azokon korábbi önmagukat, illetve a már közöttünk nem lévő tagokat ismerhették fel, akikre újból meghitt hangulatban emlékezhettek.

A népi hagyományt követve az aktivisták most is kisütötték és felszolgálták az aranyszínű fánkokat. A rendkívül könnyű és finom, kívánság szerint porcukorral meghintett, vagy lekvározott fánkokból  repetázni is lehetett. Ezúton is köszönjük az összeállításban, kisütésben, tálalásban, mosogatásban részt vevők fáradtságos és felejthetetlen munkáját.

A délutáni vidám fecsegés a tombolahúzás izgalmaival zárult.

Legközelebb 2020. március 10.- én 15.00 órakor találkozunk, melyre ezúton is mindenkit szeretettel várunk.

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2020. március

Borítókép: Fotó: Szőregi Idősekért Alapítvány