Idén április, május hónapokban Szőreg utcáin a boltba menet, a buszmegállóban várakozva egyre többet kérdezték egymást a nagyszülői, dédszülői korban élő emberek, hogy lesz-e rendezvény mostanában, tudunk-e találkozni, beszélgetni. A nyitást, az összejövetelt mindenki nagyon várta.

A koronavírus miatti bezártság után a Szőregi Idősekért Alapítvány aktivistái 2021. május hó 11. napjára végre nyitónapot szervezhettek, amely a zárás feloldását követően a településen az első rendezvény volt. A szezonnyitó „maszkabált” Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta. A résztvevőknek a COVID miatti előírásokat szigorúan be kellett tartaniuk, csak maszkban és a védettségi igazolvány bemutatásával léphettek be a Szőregi Faluház udvarába.

A viszontlátás öröme felfokozódott, de ugyanakkor meghitt hangulatot is eredményezett a megjelenteknek, akik az udvaron helyet foglalva mesélték el az elmúlt hónapok átélt eseményeit. Mindenki nagyon megkönnyebbült, hogy szép számban gyűltünk össze, láthatta a másikat, beszélgethetett vele és nem kellett újabb tragédiákról hallani, azokkal szembesülni. Emiatt rendkívül vidám hangulat keletkezett.

A rendezvényen Avramov András önkormányzati képviselő is megjelent, aki üdvözlő mondatait követően egy szál gyönyörű fehér rózsával köszöntötte a megjelent hölgyeket, majd a jövőben tervek ismertetését követően a feltett kérdésekre is válaszolt.

Köszönet a felejthetetlen napért, amely a résztvevők részére feltétlenül hitet adott az újrakezdésben való bizakodásra, a jobb jövő reményére.

Remélhetőleg július 8-án ismételten találkozunk.

Zilahyné dr. Veres Anna
Szőregi Regélő, 2021. június