Április 2-án 17.00 órakor került megrendezésre Fogarasi György – „Jön az árviz!” (Petőfi: A Tisza) című előadása, mely az „Irodalmi kiállítás a szegedi nagy árvízről” programsorozat részét képezte.

Április 4-én a Szőregi Nyugdíjas Egyesület férfinapot tartott.

Szőregen a Hősök tere egy központi hely. Sokan látják, mennek rajta keresztül, és sokan szeretnek elidőzni az árnyas fák alatt. Ezért is fontos, hogy a jövőben méltó köntösben pompázzon, és  szolgálja tovább a szőregi közösséget. A tér rekonstrukciója már régóta felvetődött, de most Avramov András javaslatára újra fókuszba került. Ezzel kapcsolatban tartott 2019. április 5-én 17.00 órai kezdettel a megújuló Hősök teréről Dr. Berkesi Ottó képviselő úr lakossági fórumot. Az érdeklődők megismerkedhettek a beruházás terveivel.

Április 8-án egy versfaragó rendkívüli irodalomórát szervezett a művelődési ház a Kossuth Lajos Általános Iskola 4/a osztályosainak. A diákok közösen hozhattak létre képzőművészeti-verses alkotásokat. Remek alkalom volt arra, hogy a gyerekek alkotóként is hozzájáruljanak a magyar irodalom gyarapításához!

Április 9-én Húsvéti összejövetelt tartott a Szőregi Idősek Alapítvány.

A költészet napja alkalmából egy csodálatos előadást hallhattak az érdeklődők Tóth Péter Lóránt előadásában 2019. április 10-én Szőregen. A Radnóti- és Latinovits-díjas kunszentmiklósi versvándor három hétragadott vándorbotot, azóta fáradhatatlanul járja az országot és a határon túli magyar területeket rendhagyó előadásaival. Tavaly év decemberében József Attila esttel, most pedig Arany és Petőfi megidézésével szerzett csodálatos versélményes pillanatokat!

Az ügyes kezek kézműves foglalkozás keretén belül ebben a hónapban a fiatal alkotók tojást decoupagesoltak, tavaszi kosárdíszt csináltak és készítettek anyák napi meglepetést is.

Április 12-én délután HelyiÉrték – Szeged és környéke kulturális vetélkedősorozat döntőjére került sor, ahol 8 három fős csapat mérhette össze a tudását, felkészültségét. A döntő egyik részfeladata egy irányított versírás volt, ahol nagyon jó alkotások születtek. A Kossuth Lajos Általános Iskola csapatai is nagyon szépen szerepeltek a többfordulós megmérettetésen, de végül a Gedói Általános Iskola Kultúrmanók csapata végzett az első helyen.

A zsűri tagjai között szerepelt Jarabekné Treplán Mariann a Petőfi-telepi Művelődési Ház igazgatója, Sztáry Erika a szegedi Konfuciusz Intézet marketing szakembere, Pap Sándor az OTP Bank  Zrt. szegedi fiókjának igazgatója, valamint Avramov András a szőregi Sikeres Régió Alapítvány elnöke.

Az év negyedik havának 12. napján kezdődött a kétnapos 10. Retro számítógép és videójáték kiállítás, ahol az érdeklődők a 70-es, 80-as, 90-es évek kedvenceiből kaphattak egy kis ízelítőt. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjait külön tárlattal fogadta a kiállító, Mári Zsolt.

20190413-barka-futas-4-050

A IV. Barka Futást 13-án bonyolította le az Adrenalin SE, ahol számos kategóriában lehetett nevezni. A résztvevőket a művelődési ház egy húsvéti kézműves foglalkozásra is meginvitálta.

Negyedik hó 16-án Kovács Krisztina – A Szegedi Napló az árvíz idején címmel tartott előadást hallgathatták meg az érdeklődők.

17-én 17.00 órai kezdettel Némethné Kuklis Izabella, egy Bécsben élő magyar származású művész képkiállításának a megnyitójára került sor. A programot a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai színesítették: verset mondott Bogár Tímea, oboán játszott Szabó Hanna és egy népdalcsokorral kedveskedett Kiss Laura Kata, Jankovics Katalin, Csigér Panka, Vitaszek Nóra és Lőrincz Lívia.

Április 25-én tartott a Szőregi Nyugdíjas Egyesület egy vendégváró délutánt, ahol a Kossuth Lajos Általános Iskola 4. osztályos tanulói adtak egy csodálatos műsort.