Szeptember közepétől nagy tisztítószergyűjtés kezdődött iskolánkban, Nagy Roberto atya felhívására, miszerint Böjte Csaba Szőregre érkezik és támogassuk az általa létrehozott alapítványt.

Iskolánk pedagógusai, tanulói, szülők és az iskolát támogató szervezetek mindig összefognak a nemes ügyekért. Így volt ez most is.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Köszönet érte minden kedves szülőnek, tanulónknak, szüleiknek a felajánlásokért. A felajánlásokat iskolánk pedagógusai, tanítványai a plébániára vitték, ahol a hivatal vezetője vette át.

Köszönetet mondunk Hegedűs Jánosnak az IKV-SZINT üzletág igazgató támogatásának, Kardos Kálmán IKV Zrt. elnök-vezérigazgatójának, aki személyesen adta át iskolánk igazgató asszonyával, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsannával, tisztítószer felajánlásukat.

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója 2016. október 8-án a szőregi Alexandriai Szent Katalin templomban mondott szent misét.

Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása.

„Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be!”

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola