Idén a témahét megvalósítása iskolánkban több programból állt.

2019. március 18-án „Iskola kert” kialakítására került sor. Pályáztunk sikeresen erre és nyertünk is. A megvalósítás kezdődött el ekkor. Szülők segítségével az iskola dolgozói 90 rózsatőt ültettek és három ágyásást alakítottak ki.

2019. március 19-én fűszerkert, gyógynövénykert és konyhakert kialakítására került sor a technika órán 5-7. évfolyamos fiúk és kollégák segítségével, Konkolyné Bárkányi Ibolya irányításával.

2019. március 20-án „TeSzedd” szemétszedési akcióban vettünk részt a felsős osztályainkkal, közülük a 7.a és a 6.b osztályok a Sipos Vadászházba Erdei Iskolánkba mentek ki és ott segítettek. Köszönet Ica néninek és Berkesi Ottó képviselőnek a finom ebédért.

Az alsós diákjaink a HAPPY-HÉT elnevezésű, vízfogyasztást népszerűsítő programján vettek részt.

2019. március 20-án délután Térségi Játékos Természetismereti vetélkedőt szerveztünk az iskolánkban.

2019. március 21-én DÖK szervezésében papírgyűjtés, elemgyűjtés, flakongyűjtés, elektronikus eszközök, használtruha gyűjtése zajlott az iskolánkban.

2019. március 22-én a Víz Világnapja alkalmából Tankerületi vetélkedőn vettek részt diákjaink.

2019. március 23-án Közösségi szemétszedés – Gyertek, tegyük együtt szebbé a lakókörnyezetünket, tegyük tisztábbá Szőreget!

Diákjaink 8.a és a 7.b osztályból 2018. november hónaptól „online” Zöldokos Kupa vetélkedőn vettek részt. A 7. b osztály csapata az elődöntőbe bejutott. A témahétre ajánlott óraterveket különböző órák keretében megvalósítottuk. Két fontos témakörrel foglalkoztunk: az egyik a víz, a másik a hulladék. A fenntarthatóság gyakorlati megismerését fontosnak tartjuk. Munkájuk során a diákok gyönyörű plakátokat is készítettek, amelyek az iskolánk auláját díszíti.

Beszámolót készítette:
Vasiljev Márta öko csoport vezető
Szőregi Regélő, 2019. május

szoreg.hu képtár