Önéletrajz

Születésem óta, 48 éve Szőregen élek. Itt jártam a Szerb utcai, majd a központi iskolába. Autószerelő-szakmát szereztem. 12 éven át a paprikafeldolgozó Vállalat szőregi telepén (itt dolgozott édesapám is nyugdíjazásáig) különféle beosztásokban alkalmaztak. Raktáros, biztonsági őr, majd biztonsági vezető lettem. A telep bezárását követően a munkanélküliek keserű kenyerét ettem. 1998 óta folyamatosan a vagyonvédelem területén dolgozom.

Gyermekeim is  Szőreghez kötődnek, 29 éves Éva lányom itt dolgozik, a kisebbik, a 11 éves Orsika, velem él az Újvilág utcában, itt jár általános iskolába. Húgom és családja szintén Szőregen él. Édesanyámat szinte mindenki „rendelős Pannikaként” emlegeti, hiszen a helyi rendelőben dolgozott 40 évig. Szabadidőmben olvasok, kertészkedek. Régebben aktívan sportoltam, sokáig a Szőregi Rákóczi utánpótlás csapatát edzettem.

Szívemen viselem lakókörnyezetem problémáit, szeretnék javítani az itt élők életkörülményein. Nagy teherbírású ember vagyok, nyugodtan pakolhatnak a vállamra.

Várom és köszönöm megtisztelő bizalmukat, szavazatukat!

 

Szőregiként a szőregiekért – függetlenként!

Vajon a szőregiek hangja, kívánsága, panasza elhallatszik a szegedi városházáig? Nem, nem hallatszik el. Valaki kell, hogy tolmácsolja azokat. csakhogy a pártszínekben indult képviselők kénytelenek tudomásul venni, ha pártjuk mást tart fontosabbnak, nem az ő választókerületük érdekeit. Függetlenként ilyen korlátok nem kötnék a kezem, kizárólag a választőimért küzdenék.

Két „apróságot” hadd említsek. Tarthatatlan volt a buszközlekedés az újszegedi átszállással. 900 aláírást gyűjtöttünk össze, hogy ne így legyen. A szőregiek naponta bosszankodnak az összecsapott kerékpárút miatt. Belógnak az autók, a kis utcákból szinte lehetetlen kihajtani biztonságosan a járművekkel!

 

Programom fontos elemei

  • Az egész városrészben maradéktalanul meg kell oldania csapadékvíz elvezetését! Mindenki tudja, milyen áldatlan állapotok uralkodnak egy-egy nagy esőzés után.
  • Az utak javítása, alapos karbantartása elengedhetetlen. A járdák és a játszóterek felújításra szorulnak. Szükség van egy hulladékudvar, egy záportározó létesítésére. A helyiek kívánságának megfelelően kirakodó vásárokat tartanánk, megnyílna a zöldségpiac mindenki számára.
  • A közbiztonság javítása érdekében önálló rendőrőrsöt igényelnek a szőregiek. A polgárőrség átszervezésével, a köztéri kamerarendszer kiépítésével elérhető, hogy a helyiek nyugodtan hajthassák álomra a fejüket.
  • A művelődési ház jelenlegi működése siralmas. Számos rendezvénnyel fel lehetne pezsdíteni a kulturális életet. A fiatalok igénylik, hogy helyben legyen diszkó. Legyen! A szőregi csatának évente itt a helye, miként a rózsafesztiválnak., amelynek jót tenne a megújulás. Visszahoznánk a hagyományos Katalin-bálakat.
  • Szőregen nagy hagyomány van a labdarúgásnak. Meg kell teremteni annak feltételeit, hogy a csapat a helyi játékosokra építve stabilan megkapaszkodjon a megyei első osztályban! A fiúk már régen kiérdemeltek egy korszerű öltözőt!

 

Szőregiként a szőregiekért és a marostőiekért – pártoktól függetlenül

hr-vote

A képviselőjelölt személyes elérhetőségei:

Telefon: +36-20-426-25-21
Email: kovacsbertalan86@gmail.com

hr-vote

A “Szőreg választ” oldalain megjelenő információk a jelöltek a lakossághoz eljuttatott anyagai alapján készültek. Amennyiben esetlegesen pontatlanságot tapasztal vagy kiegészítené a megjelent adatokat, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@szoreg.hu címen.