Tisztelt Szőregiek, Marostőiek!

Botka László és Berkesi Ottó. Fotó: Berkesi Ottó facebook oldala

Botka László és Berkesi Ottó. Fotó: Berkesi Ottó facebook oldala

Munkánk során arra törekedtünk, hogy az Ön közvetlen környezetében, Szőregen és Marostőn a kertvárosban is a lehető legtöbb kézzelfogható eredményt érjük el. Szőregen megőrizve a szőregiség szimbólumait: a főtérré lett Rózsák terét alakítottuk ki, felépítettük az új művelődési házat és teljesen – pincétől a padlásig – korszerűsítettük, akadálymentesítettük az iskolát.

“Városias” díszkivilágítást kapott a katolikus templom, megszépült a Magyar és a Szerb utcai óvoda is. Sokat költöttünk csatornaépítésre, buszmegállókra és a közvilágítás fejlesztésére is.

Elkészült a Szőreg-Újszentivá-Tiszasziget kerékpárút, a Makai úton megépült a biztonságos körforgalom, és felújítottuk a Monti parkot, több szabadidős rendezvény kedvelt helyszín ét. És amire igen büszkék vagyunk: Szeged-fesztiválváros programjába szervesen beépült a Szőregi Rózsaünnep is.

Tennivalónk azonban bőven maradt, hiszen az elmúlt években látványberuházások jellemezték mindkét városrészt.

Ezért az út- és járdahálózattal kapcsolatban valamint a már meglévő fejlesztések állagmegóvásával kapcsolatban is keletkeztek adósságok. Gondoskodnunk kell pl. a Rózsák terén a padok javításáról, az iskola és a templom melletti gyalogátkelőhelyek felújításáról, a közösséget szolgáló helyek, pl. az orvosi rendelő, gyógyszertár stb. megközelíthetőségéről.

Az elmúlt években a régebben kialakított közösségi terek fejlesztését leállították és újabb közösségi tereket próbáltak kialakítani. Ezért ma több befejezetlen, így a közösségi eseményekhez korlátozottan használható terület van.

Új helyzetet teremt a Szőregi úton a bevásárlóközpont átadása, amelyre az itt élők közös érdekei szerint kell reagálni. Tapasztalatom szerint, szinte minden korosztály lakóhelyén kívül keresi a szabadidő eltöltését. Ezért támogatni kell a már hagyományos rendezvényeket, közösségeket, de folyamatosan keresni kell azokat a lehetőségeket, amelyek új lehetőségeket nyitnak, hogy a helyiek jól érezhessék magukat szűkebb környezetükben.

Ezekhez a célokhoz kérem támogatását. Tegyünk meg együtt mindent azért, hogy szűkebb otthonunk, megőrizve családias jellegét, a város legvonzóbb részei közé tartozzon.

Kérem, támogasson szavazatával október 12-én hogy az Ön képviselőjeként szolgálhassam Szőreget, Marostőt, a 20-as körzetet

Berkesi Ottó
önkormányzati képviselőjelölt