Májusban a járványügyi intézkedéseknek köszönhetően a beoltottak száma elérte az 5 millió főt, így számos területen enyhítések történtek. Ennek köszönhetően immár lehetőség nyílt rendezvények szervezésére, a közösségi klubjaink folyamatosan újranyitnak. Továbbra is kérem Önöket, hogy a hatályos rendelkezéseket minden esetben tartsák be. Az elmúlt hetekben többször felmerült a Művelődési Ház látogathatóságának kérdése. A jelenleg hatályos kormányrendelkezések értelmében a Művelődési Házat csak védett személyek, illetve a felügyeletükre bízott 18. életévét be nem töltött kiskorúak látogathatják. A rendelkezés be nem tartását komolyan szankcionálhatják a hatóságok, így bármennyire is szeretnénk közösségünk minden tagjával talákozni a Művelődési Ház rendezvényein, erre az újabb „nyitás-intézkedésig” várnunk kell.

Május elején a pörköltfőző versenyünket, grillpartyval kiegészítve még online formában rendeztük meg, azonban nagy örömünkre a gyereknapot már – ugyan korlátozásokkal, de – megszervezhettük. Jó volt újra látni az élettel és gyermekkacajjal megtelt Művelődési Házat.

Meghívást kaptam a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógus napjára, ahol a jelenleg is aktív tanárok mellett a már nyugdíjas kossuthos pedagógusokat is köszönthettem.

Az elmúlt években visszatérő kérdés a közterületek fűnyírása. A Környezetgazdálkodás szakemberei a rendelkezésükre álló erőforrások szerint, időjárástól függően, kb. hat hetente nyírják a füvet a tereinken. A játszóterek esetében – különösen a csapadékos időszakokban – azonban gyakrabban kellene füvet vágni. Ennek megoldására közösségi kezdeményezésként összeállt egy lelkes helyi csapat, akik segíteni fognak a köztes időszakokban a fűnyírásban. Kérem Önöket, hogy figyeljék felhívásaikat és lehetőségeikhez mérten segítsék munkánkat.

Közösségi kezdeményezésre további hulladékgyűjtő edény és padok kerültek kihelyezésre a Mályva utcai játszótérre. Ennek kapcsán több fórumon került szóba a szőregi játszóterek helyzete, állapota, felszereltsége. Jelenleg négy játszótér van Szőregen (Monti-park, Mályva u., Ezüstfa u., Pálma u.), az esetleges fejlesztésekhez, átalakításokhoz, átszervezésekhez szükséges párbeszéd megindítása érdekében kérem, hogy javaslataikat, észrevételeiket küldjék el a kepviselo@avramovandras.hu email címre.

A Hősök terén elkészült a buszmegálló melletti padkaépítés, így a buszmegállóban eddig összegyűlő csapadékvíz döntő része a jövőben el tud majd szikkadni.

A tér füvesített területeinek garanciális újratelepítését, valamint az ágyások átadását a kivitelező sajnálatos módon nem végezte el határidőre. Emiatt a tér gondozása továbbra is a kivitelező feladata, az újrafüvesítés pedig a őszi időszakra tolódik.

A kutyafuttatásra kijelölt hely létesítése a több hónapos egyeztetések után megvalósulhat. A szakmai-, civil- és baráti társaságokkal történt megbeszélések alapján elindulhat a kijelöléssel összefüggő szakirodai folyamat és a részönkormányzati jóváhagyást követően várhatóan a szeptemberi Közgyűlés kijelöli a helyet.

A márciusban kezdeményezett szőregi szabadtéri sportpálya projekthez a korábbi felhívások szerint továbbra is várom a konkrét elképzeléseket, javaslatokat. Ezek nélkül mások találják ki helyettünk, hogy mit is szeretnénk. Most itt a lehetőség, arra, hogy egy nagyobb sportberuházás valósuljon meg Szőregen, ha ténylegesen élni akar ezzel közösségünk, tennünk kell érte. Várom ezzel kapcsolatos javaslataikat a kepviselo@avramovandras.hu email címen.

Június 23-án a Szőregi Teadélutánok rendezvénysorozat részeként közös beszélgetésre invitálom a szőregi civil szervezetek képviselőit, munkatársait. Az első Szőregi Civil Kerekasztal alkalmával a mindenki számára számos kihívással terhelt elmúlt egy évről, a rövid és középtávú tervekről, együttműködési lehetőségekről fogunk beszélgetni.

A hatályos rendelkezések értelmében az idei évben nem tudunk együtt ünnepelni a Szőregi Rózsaünnepen. Számos megkeresés érkezett, hogy szervezzük meg a rendezvény egy-egy szabadtéri elemét. A rendelkezések értelmében a Rózsaünnep tömegrendezvénynek minősül, amit csak védett személyek látogathatnak, ennek ellenőrzése pedig Szőreg utcáin, terein gyakorlatilag lehetetlen.
Kérem kövessék figyelemmel online felületeinket, kapcsolódjanak be minél több programba. Várjuk visszajelzéseiket, javaslataikat, kezdeményezéseiket.

A Szőregi Regélőt szerkesztő csapatba továbbra is várunk tudósítókat, szerzőket, fotósokat, tördelőt és számítunk a szőregi vállalkozásokra is, hiszen hirdetéseik nagy segítséget jelentenek újságunk számára.

Júliustól ismét lehetőség lesz hagyományos, jelenléti fogadóórák tartására. Ettől függetlenül továbbra is várom észrevételeiket, kérdéseiket a kepviselo@avramovandras.hu email címen vagy a +36309637643-as telefonszámon.

A járványügyi helyzet enyhülése ellenére továbbra is kérem Önöket, hogy figyeljenek egyedülálló, idős szomszédaikra és lehetőségükhöz mérten, segítsenek nekik. Amennyiben erre nincs módjuk, kérem jelezzék a Szőregi Kirendeltségen (tel.: +36-62-564-409) a segítségre szoruló lakótársunk elérhetőségét.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, a közösségünkre, ami mi vagyunk.

Avramov András,
önkormányzati képviselő