A jelenleg járványhelyzet folyamatosan kihívás elé állítja közösségünket. A tavaszi első hullám megélése, tapasztalatai után nem dőlhetünk hátra, hiszen a második hullám során eddig nem tapasztalt számban történtek már eddig is megbetegedések, sőt sajnálatos módon halálesetek is. Tisztelettel kérem Önöket, hogy a járványügyi ajánlásokat, szabályokat, előírásokat minden esetben tartsák be, még akkor is, ha azok egyénileg kényelmetlenséget okoznak. Ez közösségünk érdeke.

A helyzethez alkalmazkodva, a szabályokat betartva a Művelődési Ház csoportjai működnek, a megszokott rendezvényeinket újragondolva igyekszünk lehetőség szerint megtartani. Tekintettel a folyamatosan változó helyzetre és szabályozási környezetre, a meghirdetett események előtt mindenképpen tájékozódjanak az esetleges változásokról, szabályokról.

A Szőregi Regélőt szerkesztő csapatba továbbra is várunk szerzőket, fotósokat, tördelőt és számítunk a szőregi vállalkozásokra is, hiszen hirdetéseik nagy segítséget jelentenek újságunk számára.
Októberben két futóversenynek adott (részben) otthont Szőreg. Első alkalommal szervezte meg Sápi András és Zoller Attila a Szőregi RUNösvény Terepfutó Versenyt a Budzsáki erdőben. Köszönet a nagyszerű közösségi szervezésért és a Sipos Erdei Iskolának a támogatásért.

A III. Szeged Maraton „legrózsásabb” frissítő- és váltópontjára érkeztek a 30 km-es és a 42 km-es távokat teljesítő sportolók. A visszajelzések alapján a Rózsák terén üzemelő frissítópont sokak kedvence volt. Köszönet Dormány Gábornak a szervezésért, Andreának, Bettinénak, Évinek, Mesinek és csaldjának, valamint Zoltánnak a közreműködésért.

A Szőregi Színházi Esték sorozatban a Genéziusz Színház Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című darabját mutatta be. A legkisebbeket pedig Kalap Jakab Bábkoncertje szórakoztatta. Az előadások iránti érdeklődés visszaigazolta, hogy a jövőben is érdemes folytatnunk a színházi programok szervezését.

A járványügyi helyzet szűk körű megemlékezést tett lehetővé az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. Szeged Megyei Jogú Város, Szeged-Szőreg Településrészi Önkormányzat és a Tömörkény István Művelődési Ház nevében koszorút helyeztünk el a Hősök terén és Földesi Tibor emlékművénél. A megemlékezéshez csatlakozott a Szőregi Nyugdíjas Egyesület és a szőregi Őserő Dalárda is.

Az Művelődési Ház által meghirdetett Őszi Dekorációs Verseny díjazottjai: 1. hely: Nyergesné Király Anita – Boldizsár; 2. hely: Mihály Attila, Mihály Balázs – Csigapark; 3. Bomba Boglárka – Gesztenye pár. Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük minden alkotónak a csodás dekorációkat!

November 16–18. között az iskola Fenntarthatósági Témahetéhez kapcsolódóan használt ruha gyűjtést szervezünk. Az otthon már nem használt textíliák, ruhák összegyűjtésével, újrahasznosításával óvjuk környezetünket, fejlesztjük közösségünk szemléletét és ráadásul az iskolának is segíthetünk.

November 21-én tartja az Alexandriai Szent Katalin-templom a búcsúját. Ehhez kapcsolódva a Művelődési Ház Katalin napi játszóházzal és programokkal készül.

A mostani helyzetben különösen fontos, hogy gondoskodjunk egymásról. Figyeljenek egyedülálló, idős szomszédaikra és lehetőségükhöz mérten, körültekintően segítsenek nekik. Amennyben erre nincs módjuk, kérem jelezzék a Szőregi Kirendeltségen a segítségre szoruló lakótársunk elérhetőségét.

Fogadóórák helyett kérem, hogy a kepviselo@avramovandras.hu emailcímen vagy a +36309637643-as telefonszámon keressenek. Amennyiben az adott ügyben feltétlenül szükséges a személyes találkozás, egyénileg egyeztetett időpontban megoldható.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, a közösségünkre, ami mi vagyunk.

Avramov András, önkormányzati képviselő
Szőregi Regélő, 2020. november