A közösség választott

Október 13-án valami megváltozott. Ezen a napon országszerte a városok, városrészek, falvak lakói mozdultak meg és vettek részt az önkormányzati választásokon. Mi, szőregiek is szavaztunk, és másokkal együtt a közösséget választottuk, az egyéni hatalmi érdekek helyett. Igazunk lett, a közösség ereje, az együttműködés többet ér a megosztó, egyénieskedő, hatalmi politikánál. Igazunk lett, mert a közösség mi vagyunk.

A közösségünk, a szőregieké megtisztelt bizalmával. Engedjék meg, hogy újra és újra megköszönjem Berkesi Ottónak az eddig végzett munkáját. Köszönöm Szőregnek, hogy az itt élők jelentős többsége úgy döntött, az elkövetkező öt évben én képviseljem közösségünk érdekeit.

Legtöbben ismernek Szőregen. 17 éve dolgozom aktívan a közösségünkért. Ez mostantól sem lesz másképp. Abban hiszek, hogy a közösségünk olyanná válik, amilyenné mi magunk formáljuk. Szeretném, ha ez a jelentős bizalom abban segítene, hogy a munkámat még hatékonyabban tudjam végezni. A politikával olyan lehetőségekhez is hozzáférhetek, amelyek eddig nem álltak a rendelkezésünkre. Olyan ajtók is kinyílhatnak előttünk, amelyek eddig javarészt zárva voltak.

Meggyőződésem, hogy ha egy közösségben megvan a szándék arra, hogy jobbá tegye maga körül a világot, és ezt a közös akaratot be is tudja csatornázni, önállóan is megtalálja majd az utat, amelyen célhoz ér. Előbb helyi szinten, itt, Szőregen, aztán egyre nagyobb körben.

A bizalom, a lehetőség hiábavaló, ha továbbra is a karosszékben ülve puffogunk és szidjuk a politikát. Ahogy a közösség, a politika is mi vagyunk. Ön, a szomszéd, mi és én. Tudom: a jelenlegi rendszer nagyon sokat tett azért, hogy mindezt elfelejtsük. Talán kényelmesebb is így, de újra kell tanuljuk lehetőségeinket és felelősségeinket, mert csak együtt, kéz a kézben fogunk tudni változást elérni.

Hatalmas munka áll előttünk, először itt Szőregen. A legtöbben tudják, hogy az elmúlt években nagyon sokat dolgoztam ezért a közösségért, de mindez most már nem elég. Ha valóban és alapjaiban meg akarom változtatni ezt az elhallgatásokkal, félrenézésekkel és félelmekkel teli rendszert, ha azt akarom, hogy legalább gyerekeink már egy jobb világban nőjenek fel, azt csak most, csak a politika részeként, csak politikusként tehetem meg.

A változás első hónapja, a november még inkább a szőregieké. November 16-24. között lesz a Szőregi Egészség Hét, ennek első napján tartjuk a XIII. Szőregi Egészségnapot a Szőregért Alapítvány szervezésében. November 16-án este vehetnek részt a Katalin-bálon. November 23-án rendezik meg a hagyományos Katalin búcsút, november 30-án pedig a Kecse-Nagyné Zsuzsanna igazgató asszonnyal közösen életre hívott adventi gyertyagyújtásra várjuk Önöket.

Eközben halad a Hősök tere felújítása, várhatóan december elejére befejeződnek a munkálatok. Hamarosan egy rendezett, gyönyörű, rózsákkal tarkított színes parkkal lesz gazdagabb Szőreg a helyi kivitelezőnek köszönhetően.

Ne feledjék: minden perc munka, minden áldozat, minden véleménycsere, minden vita csak egy célt szolgálhat. Az itt élők életminőségének javítását, Szőreg nyugodt és kiegyensúlyozott fejlődését. Azon leszek, hogy mindez meg is valósuljon, ne csak egy álom legyen. Ez ugyanis a közösségünk érdeke. Annak a közösségé, amelyik mi vagyunk.

Avramov András, önkormányzati képviselő