Tisztelt Szőregiek!

Május az egyik legszebb hónap, és rögtön egy munkaszüneti nappal kezdődik, amely azonban szoros kapcsolódik a munka világához, a munka ünnepe. A XIX században a munkások világszerte harcoltak a 8 órás munkanap bevezetéséért. 1889. május 1-én, ugyanezért kezdődött Chicago-ban egy tüntetéssorozat 350 ezer munkás részvételével, amely egy anarchista provokációt követő lövöldözéshez, 11 ember halálához, és több tucat súlyos sebesüléséhez vezetett. Ennek emlékére, ma szerte a világon nemzeti ünnep ez a nap. Szőregen, már jó ideje a Monti-parkban, majálissal emlékezünk meg erről. Az idén is lesz műsor, és főzőverseny. Tíz csapat, több mint kétszáz főnek készít marhapörköltet. Jöjjenek el, élvezzék a programokat, és a társaságot, vagy látogassák meg a felújított újszegedi ligetben a városi rendezvényeket!

Május 17-26 között tartjuk a Szeged Napjához kapcsolódó rendezvénysorozatokat, pl. a XXV. Borfesztivált, vagy a Hídivásárt. Különös jelentőséget ad az idei évnek, hogy kerek 300 éve kapta vissza Szeged a „szabad királyi város” státuszát, amit különösen sok, és színvonalas programmal fogunk megünnepelni! Jöjjenek, élvezzék a színvonalas előadásokat, és koncerteket, vagy csak az ételeket, és italokat!

Május hónap második felében, 2019. május 26-án, vasárnap lesznek az Európa Parlamenti Választások hazánkban. Ugyan úgy látszhat, hogy a mindennapi életünktől távoli kérdésben kellene döntenünk, de ez nem igaz. Szeged, de az ország nagyobbik része számára, ugyanis nagyon fontos, hogy hogyan alakul a helyünk az Európai Unióban, kitaszítottak, vagy a történések fő áramában lesz-e a helyünk. Szeged az idén ünnepli a Nagy Árvíz utáni újjáépítés 140 éves évfordulóját, amely az európai főváro-sok önzetlen segítsége nélkül nem történt volna meg! Ezt a szolidaritást próbáltuk megköszönni a Notre Dame újjáépítéséhez elsőként felajánlott 10 000 EURO-val, jelezve, hogy számunkra nagyon fontos az Unióhoz való tartozás. Szegeden nehéz olyan, a teljes közösséget szolgáló, komoly beruházást, fejlesztést találni, amely nem az Európai Unió támogatásával valósult, valósul meg! Szeretnénk a jövőben is erre számítani! Arra kérek tehát minden szőregi szavazópolgárt, hogy feltétlen járuljon az urnákhoz, tegye le a voksát azon politikai formáció mellett, amely biztosítja városunk további töretlen fejlődéséhez az uniós támogatásokat!

Kérem, hogy azok, akik betegségük miatt nem tudnak a szavazásra elmenni, jelentkezzenek nálam telefonon, vagy E-mail-ben, hogy a mozgóurna kérelmüket, még időben el tudjuk juttatni a szavazókörökhöz! Remélem, hogy a szétosztott egynyári virágok is szépen díszítik városrészünket!

Kérem, hogy jelentkezzenek az idei Rózsaünnep szervező csapataiba, és készüljenek a június végi eseményre is!

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu