Tisztelt Szőregiek!

Az elmúlt év vége a vártnál mozgalmasabbra sikerült. Szerencsére a szőregi rendezvények sikeresen zárultak. Egyre többen jönnek el az adventi gyertyagyújtásokra, hogy meghallgassák Nagy Róbert plébános úr szavait, az egyes gyertyák jelentéséről. Köszönjük a szervezőknek, Kecse-Nagyné Bánszky Zsuzsanna igazgató asszonynak, munkatársainak és Avramov Andrásnak, akik immár negyedik éve viselik gondját az eseménynek. Köszönöm mindazoknak, akik a forró italokról, és a harapnivalóról is gondoskodtak. Az első iskolai adventi vásár is sikeres volt!

Nagyon fontos eredményt hozott a Szená-Torok, az országgyűlési képviselők kórusának, és az iskola 4.a. osztályának közös jótékonysági koncertje. Igen sikeres volt a tűzifára való gyűjtés, legalább 10-15 családnak tudunk január második felében tűzifát juttatni. Köszönjük a szőregi vállalkozóknak az igen nagylelkű adományaikat!

Januárban, 26-án újra megrendezzük, jótékonysági céllal, a Szőregi Kolbásztöltő Versenyt. Kérem jöjjenek el, kóstolják meg a helyben készített kolbászokat, és járuljanak hozzá a csapatok gyűjtéséhez.

Nem tehetem meg azonban azt, hogy nem mondom el gondolataimat, az elmúlt év utolsó hónapjaiban történt eseményekről, amelyek decemberben csúcsosodtak ki.

Már a nyár végén világossá vált, hogy a kormánypártok részéről megindult a 2019. évi választásokat előkészítő kampány. Az is egyértelmű, hogy a küzdelem egyik legfontosabb színtere Szeged lesz, és az eszközökben nem válogatósak. Megpróbálják fizikai értelemben bemocskolni a várost, míg átvitt értelemben a vezetőit.

Mindenféle, alaptalan állításokat terjesztenek, a város helyzetéről, és pénzeket ígérgetnek arra az esetre, ha az ő jelöltjeikre szavaznak.

Arra kérem Önöket, hogy a véleményük kialakításakor tájékozódjanak a valóságos helyzetről, és ne higgyenek olyan ígéreteknek, amelyeket nem lehet utólag kikényszeríteni. Sajnos túl sok  példa van arra, hogy az országos sajtóban harsogva hirdetett ígéretek sem teljesültek. Nézzenek csak körül pl. a Modern Városok program háza táján.

A másik dolog, amire szeretném felhívni a figyelmüket, hogy Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. december 21-i ülésén egy határozatot fogadott el arról, hogy a város 100%-os tulajdonában lévő cégeknél megtiltja a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvény alkalmazását, azaz pl. az annak lehetőségeit kihasználó kollektív szerződések megkötését. Ezeknél a cégeknél nem lesz hatnapos munkahét, és az elrendelt túlmunka kifizetését sem húzzák el három évig!

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu