Megkezdődött az új tanév a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában. lehet, hogy néhány szülőt meglepett az, hogy megváltozott az iskola előtti forgalmi rend, mert végre megtörtént az utca egyirányúvá tétele, amit Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszony már majdnem egy évvel ezelőtt kért, és a Szeged MJ Város megfelelő irodái elé terjesztettem. Az engedélyezés befejeződött a nyár elejére. Kérem figyeljenek amikor arra járnak, behajtani csak a Szerb utca felől lehet!

Az ősz másik örvendetes eseménye, hogy kezdődik a betakarítás, aminek az a következménye, hogy megnő a nehéz járművek forgalma az utakon. Sajnos, már most tapasztaltuk, hogy a vezetőik nem mindig veszik figyelembe azt, hogy a sáros mellékutakról való felhajtás előtt meg kell tisztítani a kerekeiket. Emiatt Újszentivántól egészen a szőregi Malomig hatalmas szétlapult sárrögök borítják az utat. Igen balesetveszélyes lesz, amikor esni fog! Kérem a szőregi gazdákat, hogy figyelmeztessék a nekik dolgozó fuvarosokat, hogy óvják útjainkat!

Szőreg legfontosabb, régen várt fejlesztési projektje, a Barázda-Tigris-Tulipán utca csapadékvíz elvezetési munkái még nem kezdődtek meg, mert a nyertes kivitelező kérte a szerződés aláírásának elhalasztását. Az aláírás új határideje augusztus 31. A munkaterületet szeptember 10-éig adják át nekik, és a munkálatokat a tél beállta előtt el kell végezniük.

A saját erőből tervezett felújítások közül a Makai út 103-111. előtti szervízút burkolatának javítása is megtörtént. Öt ház előtt újult meg a járda a nyár folyamán. Az önkormányzat állta az anyag- és szállítási költségeket.

Három játszótérre, a Mályva utcán, a Monti téren, és a Gulácsi parkban újabb szeméttárolók kerültek kihelyezésre.

A korábban kezdeményezett, és bejelentett, fejlesztések mellett rövidesen sor kerül a Hősök terén a sétány gyöngykavicsának a felújítására, valamint megrendeltem a szőregi helyijáratú buszok vonalán a kerékpártámaszok cseréjét, illetve újak kihelyezését.

Gondolom Önök már értesültek arról, hogy a Tömörkény István Művelődési Háznak új vezetője van július 1. óta: Szekeres Sándor. Szeptembertől új népművelő segíti a munkáját, a szőregi illetőségű Törőcsik Anikó. Az új igazgató rátermettségét számomra az is igazolta, ahogy problémamentesen lebonyolította az előző népművelő önkéntes távozását, és az új munkatársának 15 jelölt közüli kiválasztását. Köszönjük nekik a szőregi csatával kapcsolatos megemlékezést, és a deszki Falunap alkalmából hozzánk érkezők fogadását az Apátsági dombon.

Kérem figyeljék a művelődési ház programjait, a régiek mellett számos új program kerül meghirdetésre. Figyelemre méltó személyiségek lesznek a vendégeink, érdekes kiállítások nyílnak. Jöjjenek el, látogassák az eseményeket!

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu