Tisztelt Szőregiek!

A nyár folyamán, mivel a kiadásért felelős szőregi Tömörkény István Művelődési Ház szakmai vezetése megváltozott, ezért ülésezett a Szőregi Regélő szerkesztő  bizottsága, és olyan döntést hozott, hogy meg kívánják változtatni az újság külsejét, és egyúttal a tartalmát meghatározó elveket is. Korábban számos olyan visszajelzés érkezett az újsággal kapcsolatban, hogy a szőregi lakosok egy jelentős része számára érdektelenné vált a tartalma. Általában két okot jelöltek  meg, az egyik az volt, hogy alig tartalmazott olyan információt, ami előre mutatott, így sokan utólag értesültek számos olyan eseményről, amelyre  szívesen elmentek volna. Nagyobb problémát jelent azok panasza, akik nem  találtak nekik szóló cikkeket az újságban.

Amint látják, az újság formája még változatlan, és természetesen, a kiadásért  felelősök továbbra is teret kívánnak adni mindazoknak, akik korábban is  felhasználták az újság oldalait, hogy beszámoljanak tevékenységükről. Kérik  ugyanakkor, hogy legyenek előremutató hírek is. Ennek megfelelően én is  szeretném felhasználni az alkalmat arra, hogy meghívjam Önöket, a  közintézmények, a társadalmi, és civil szervezetek, a vállalkozások képviselőit, és  valamennyi szőregi polgárt, az egyik legfontosabb októberi eseményre az  1956-os forradalomra való megemlékezésre, amely 2018. október 18-án csütörtökön, 13 órától a Tömörkény István Művelődési Házban lesz. Majd az ezt  követő koszorúzásra, amely a Hősök terén lesz. Remélhetőleg addigra a sétány  kavicsa felújításra kerül.

Szeptemberben több olyan dolog is történt, amelyről Önöknek is tudniuk kell.

A Tigris-Barázda-Tulipán utcai csapadékvíz elvezetési projekt kivitelezője átvette  a munkaterületet, a külterületi munkák már meg is kezdődtek. A munkálatok  vége, 2019 kora tavasza. Az ott lakók tájékoztatására rövidesen újra lakossági  fórumot hirdetek, amelynek időpontja még egyeztetés alatt van, így arról szórólapon, és a sajtó és az internet útján adok tájékoztatást. Akinek az előkertjében olyan növény van, amelyet szeretne megóvni, az még most  ültesse át, mert megmaradásuk nem garantálható, illetve a kapubejáróikat  fényképezzék le, mert ebben szokott a legtöbb vita lenni a kivitelezés befejezése után!

Többen érdeklődtek nálam, hogy a Magyar utcán, a Gyár utcához közeli részen  elkezdett építkezés része-e a hulladékudvar építésének. Sajnos nem.  Értesüléseim szerint egy társasház épül azon a telken, amely közvetlen  szomszédja a jövendő hulladékudvarnak. Remélem, hogy az építési vállalkozó, illetve a jövendő tulajdonosok tudatában vannak annak, hogy mi létesül  hamarosan a szomszédságukban. Azt is kérdezték, hogy mikorra várható a hulladékudvar, és a mellette lévő útszakasz megépítése? A következő tájékoztatást kaptam. A többmilliárdos projekt közbeszerzésre ki lett írva, amely az áprilisi választások után közvetlenül lejárt. Sajnos, az ajánlatokat máig sem értékelték ki, mert a hulladékgazdálkodás új minisztériumhoz került, így a régi már, az új, még nem hirdetett nyertest. Amennyiben nyertes lesz, az  még mindig kétséges, hogy a néhány tízmilliós szőregi hulladékudvar építése a projekt megvalósításának mely szakaszára fog esni. Ebben az évben semmi  esetre sem indul el! Szeged MJ Város feladata viszont a mellette vezető út  megépítése. Ezzel kapcsolatban azt tudom Önöknek elmondani, hogy a nyáron  kiírt közbeszerzési pályázat sikertelen volt, mert minden ajánlat a kiírásnál jóval  magasabb összegre érkezett. Folyik az újraszámolás, és várhatóan még az idén lezajlik az új közbeszerzési pályázat, így a kivitelezés a téli fagyok múltával  indulhatnak.

Már nagyon várom, hogy a második pad is megjelenjen a NOVÁ-val szembeni  buszmegállóban, mert többször láttam, hogy a korábban kirakott nem elég!

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu