Elérkezett az év utolsó hónapja, ám ez sem szűkölködik eseményekben. December 1-én szombaton, 18 órakor gyújtjuk meg az első, majd még további három hét szombatján a többi adventi gyertyát az iskola előtti Rózsák terén. A gyerekek műsora mellé melegítő tűz, zsíros kenyér, forró tea, forralt bor jár azoknak, akik csatlakoznak. Jöjjenek el, váltsunk pár baráti szót is!

December 8-án, több programra is invitálom Önöket! Délelőtt, 10 órától, a Mályva utcai játszótérnél rendezik meg az immáron hagyományos Mikulás futást. Az idén is jótékony célokat szeretnének szolgálni. Találkozzunk ott is! Ide is és az esti adventi gyertyagyújtásra is várjuk a Télapó érkezését! A december 8-i és a 15-i gyertyagyújtás ideje alatt az iskolában adventi vásár is lesz, melynek a bevételei az osztálypénztárakat gyarapítják. Jöjjenek el, nézzenek körül! Biztos vagyok benne, hogy diákjaink ötletes, szellemes, ajándéknak való tárgyakat kínálnak!

December 9-én, vasárnap 11 órakor, a mise után a Szená-Torok Kórus, és a Kossuth Lajos Általános Iskola 4.a osztályos tanulói adventi jótékonysági koncertet adnak a szőregi Szent Katalin Templomban. A Szená-Torok Kórust 1996-ban alapították az országgyűlési képviselők, és azóta rendszeresen ingyenesen adnak koncerteket. Hozzájuk csatlakoznak  a mi kisiskolásain!
A nálunk összegyűjtött adományokból tűzifát vásárolunk, és januárban juttatjuk el a szőregi rászorulóknak. Kérem jöjjenek el, és nagylelkűen adakozzanak, hogy ezen a télen se hűljön ki senki, mert nem volt, aki némi fával segítse a tél legkeményebb időszakában.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén is többféle módon segíti a rászorulókat. A tűzifát már korábban kiszállították, Szőregen a támogatott családoknak. A karácsonyi ünnepekre az önkormányzat tartós élelmiszer csomaggal is segít mintegy 80 szőregi családnak,
amelyeket december elején, egy kis ünnepség keretében adunk át.

Az idén is a plébános úr szenteli fel a Rózsák terén a Betlehemet. Kivilágítva, eddig minden évben kedvelt célpontja volt az esti sétáknak.

A múlt havi rendezvények mindegyike nagy sikert aratott. Örülök, hogy eljöttek, és jól érezték magukat!

A hónap végén szinte mindenki megpihen egy kicsit családja, barátai körében. Régen látott családtagok látogatják meg egymást, hosszabb időre hazajön a külföldön dolgozó apa, testvér, megerősítve a családhoz tartozásának érzését. Ehhez kívánok Önöknek minden jót, békés Karácsonyt, és boldog új esztendőt.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu