Tisztelt Szőregiek!

A március alaposan megtréfált bennünket és a növényeket is! Az elején az idei télre jellemző kellemes időjárás hatására a növények egy része meg is indult, rügyeket hajtott. A kertemben kinyílt a krókusz. Erre esett rá az első hó, amit egy második téli roham követett. Remélem, hogy az április, amelynek az állandó jelzője a „szeszélyes”, kíméletesebb lesz hozzánk, és mire Önök olvashatják e sorokat, kellemes tavaszi időjárás lesz.

Március ennek ellenére a virágokkal kezdődött és virágokkal is zárult. Nőnap alkalmából közel háromszáz szál szegfű közvetítette Botka László polgármester úr, Szabó Sándor országgyűlési képviselő úr, és a személyes jókívánságaimat. A Szőregi Nyugdíjasklub, és a Szőregi Idősekért Alapítvány is rendezvénnyel ünnepelte a hölgyeket. Köszönöm, hogy meghívtak, és hozzájárulhattam az eseményekhez. A hónap végén, március 27-én került sor a már hagyományos egynyári virágok osztására. Remélem, egész nyáron díszíteni fogják Szőreget!

Március 14-én voltak Szőregen az 1848-as forradalom és szabadságharc 170 éves évfordulója alkalmából a megemlékezések. Három helyen koszorúztunk, az iskolánál lévő Kossuth emléktáblánál, a Monti-parkban,  Alessandro Monti tábornok emléktáblájánál, és a Hősök terén az emlékműnél.

Az iskola 6. és 8. osztályos tanulói, Bondárné Tóth Villő tanárnő irányításával az idén is gondolatébresztő, és kreatív műsorral lepték meg az érdeklődőket. Mindannyiunk nevében köszönöm szépen a munkájukat.

Köszönet azoknak a szervezeteknek, akik elhelyezték koszorúikat, és mindazoknak, akik eljöttek az eseményekre!

Köszönet Narancsik Hédinek és az Adrenalin SE, és a Művelődési Ház munkatársainak, az idei Barkafutás megszervezéséért, és lebonyolításáért.

Az előző havi levelemben, terjedelmi okok miatt nem tudtam szólni arról, hogy márciustól két, sokak által ismert személy elhagyta Szőreget.

Az egyik Ágó Rita, a Tömörkény István Művelődési Ház vezetője, aki januárban kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel való megszüntetését. Akik esetleg nem tudtak róla, azoknak szeretném elmondani, tavaly nyáron több hétig volt igen beteg kimerültség, a munkájával járó stressz miatt. Mivel két gyermekét egyedül nevelő anya, ezért meg tudom érteni a döntését. Tizenhét évig támogattam feleségemet ugyanennek a munkának az elvégzésében. Egyedül Ő sem tudta volna ellátni a feladatait, pedig csak egy gyermekünk van. Sajnálom, hogy elment, mert lelkiismeretes, tisztességes embernek ismertem meg, akivel mindig megtaláltuk a közös hangot. Szeged MJ Város Közgyűlése pályázatot írt ki az állásának a betöltésére, és a beérkező pályázatok alapján július 1-étől nevezi ki az utódját. Addig Lipcsei Anita kapott megbízást a vezetői feladatok ellátására. Belső áthelyezéssel egy fiatalember, Szekeres Sándor érkezett az Agórából, hogy segítse az intézmény munkáját.

A másik személy, akit nélkülöznünk kell, Sikula Edit, Szeged MJV Szőregi Kirendeltségének a vezetője. Ő elérte a 40 év munkaviszonnyal töltött időt, és élve a hölgyeknek járó kedvezménnyel nyugdíjba vonult. Őt is igen lelkiismeretes, tisztességes embernek ismertem meg. Sokat segített abban, hogy elláthassam feladataimat. Hiányozni fog! Pótlására egy ifjú hölgy, Faragó-Horváth Hajnalka érkezett, aki korábban a Szociális Osztályon dolgozott. Forduljanak hozzá bizalommal!

Remélem, hogy a Húsvétot mindenki kellemesen töltötte!

Amennyiben még a választások előtt olvassák levelemet, kérem, hogy minél többen jöjjenek el április 8-án, és a legjobb lelkiismeretük szerint adják le mindkét szavazatukat.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu