Tisztelt Szőregiek!

Embert próbáló nyár után vagyunk! A forró időjárás alaposan megkínozott mindenkit, időset és fiatalt. Minden tiszteletem azoknak, akik Szőreg határában az idén is elvégezték a betakarítást, illetve a jövő évi jövedelmet biztosító munkákat! Ebben a nagy forróságban került sor a szőregi csatában elhunytak emlékére állított kereszt, és a Hősök terén, az emléktáblák megkoszorúzására.

Köszönöm azoknak, akik eljöttek, esetleg a strand hűvösét hagyták ott, hogy tiszteleghessenek a hősök emléke előtt. Külön köszönet jár a műsor szereplőinek, szervezőinek!

Július havi levelemben figyelmeztettem Önöket arra, hogy késhet a szemétszállítási díjak számlája. Az élet rácáfolt a kapott információimra, és megérkeztek az első negyedévi számlák. Sajnos, továbbra sem bízom az ilyen központosított, állami cégek működésében!

Ebbéli véleményemet erősítette meg az, hogy júliusban, napi gyakorisággal bekövetkező, nem túl hosszú áramszünetek zavarták meg a városrész lakóinak életét. A felháborodás teljesen jogos volt, mert azon kívül, hogy minden elektronikus eszköz újraindult, az órákat újra és újra be kellett állítani, komoly veszélye volt annak, hogy az eszközök az áramlökések hatására tönkremennek.

Az Egységes Nemzeti Közszolgáltató Csoport tagjává vált DÉMÁSZ illetékeseivel történt konzultáció után, megtörtént Szőregen a vezetékek közelében lévő fák metszése, és ismereteim szerint megszűntek a panaszok.

Betartották ígéretüket a Nemzeti Közútkezelő ZRt-nél, és a Szerb utca végén elvégezték az útjavítási munkákat. Kicsit döccen az illesztéseknél, de nem lesznek kátyúk a tél folyamán. Köszönjük!

Újra jártam a Szegedi Vízműnél is a nyáron, hogy folytassuk a megbeszéléseket a városrészben tapasztalt problémákról. Amint azt vártam, a problémák egy kisebb részét látták általuk megoldhatónak. A többi igen komoly tervezést, anyagi ráfordítást igényel, amelyre egyelőre ők sem látnak túl sok esélyt. Az ivóvíz hálózattal kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptam, hogy még  időnként előfordulhat, hogy átmenetileg romlik a minőség, mert még nem fejeződtek be teljesen a csőhálózat tisztítási munkái. Azt viszont szeretném kérni, hogy azok, akiknél még mindig  tartósan elszíneződött, esetleg üledékes a csapvíz, jelezzék nekem is a szőregi önkormányzati kirendeltségen (Szerb utca 21.).

A nyár elejére befejeződött a játszótéri eszközök közbeszerzésének folyamata, így a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság jóvá tudta hagyni a játszóterekről, szabványon kívüli voltuk miatt leszerelt eszközök pótlását, illetve a fejlesztéseket. A választókerületben két játszótér, mintegy 3,5 millió forinttal érintett, Szőregen a Mályva térre, egy mérleghinta, és egy négyszögletű mászótorony, tűzoltórúddal és hatfokú mászókával fog kerülni, míg Újszegedre, a Gulácsi parkba egy csúszóka, és egy kicsit nagyobb tűzoltóvár.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu