Tisztelt Szőregiek!

Áprilisban két szórólapot is kaptak tőlem. Az egyik az egynyári virágosztásra hívta Önöket. Nagyon köszönöm, hogy olyan sokan elfogadták az Önkormányzat felhívását, hogy szépítsék lakókörnyezetüket.

A másik egy sajnálatos tévedés kiigazítása volt. Elnézésüket kell kérnem, mert a Szőregi Regélő áprilisi számában hibásan tettem közzé a Szőregre tervezett lomtalanítás időpontját. Szerencsére nem kerültek ki a házak elé a kidobni szánt lomok a rossz időpontban. Köszönöm a segítségüket! A lomtalanítás 2017. május 6-án, szombaton lesz, de erről még kapnak értesítést a Szegedi Környezetgazdálkodási Non-Profi t Kft.-től.

Az idén, április 8-án, már másodszor került megrendezésre a szőregi Barka futás rendkívül nagy érdeklődés mellett. Minden korosztályban, a bölcsisektől a felsős iskolásokig osztottunk díjakat. Jó volt látni a gyerekeikért izguló lelkes szülőket. Köszönettel tartozunk az Adrenalin SE tagjainak és a szőregi oktatási- nevelési intézmények vezetőinek és a művelődési ház dolgozóinak, hogy ilyen sikeresen mozgósítottak az eseményre, és zökkenőmentesen lebonyolították a versenyt. Az oklevelek és az érmek mellett a nagyobbak családi belépőt is nyertek a Szegedi Vadasparkba.

Figyelemreméltó esemény volt a budzsáki erdőben lévő Erdei Iskola és Vadásztanya évadnyitója is. Akik eljöttek, utazhattak pónifogaton, kipróbálhatták a quaddal való motorozást, és  találkozhattak Bodrogi Gyulával is. A Vasúttörténeti Alapítványnak köszönettel tartozunk azért,  hogy beöltözhettünk vasutasnak, hajtányozhattunk, kipróbálhattuk, hogy milyen lehetett egy  őrházban dolgozni, váltót kezelni, sorompót nyitni-zárni. Volt népzenei és néptáncbemutató is. Akik elmulasztották pótolhatják a XIX. Szőregi Rózsaünnepen a látogatást.

Mire Önök ezeket a sorokat olvassák, már túl leszünk a szőregi majálison is, ahol több mint 100 fő számára főznek marhapörköltet. Számos szőregi egyesület, társaság, fúvószenekar, bábelőadás szórakoztatja a vendégeket, játékos vetélkedőket köszönhetünk a művelődési ház dolgozóinak. Remélem, hogy az időjárás kegyes (volt) hozzánk! 🙂

Május első vasárnapja, Anyák Napja. Ezúton szeretnék köszönteni minden szőregi édesanyát, és meghívni őket 2017. május 11-én csütörtökön 16 órára a tiszteletükre rendezendő  gitárkoncertre. A világhírű gitárművész, Pavlovits Dávid és tanítványai fognak játszani az érdeklődőknek. Aki teheti ne hagyja ki!

A hónap nagyon gyorsan, és főleg egyeztetésekkel, megbeszélésekkel telt el számomra. Remélem, hogy ezek az egyeztetések meghozzák eredményüket, és a korábbi hónapokban már az Önökkel ismertetett tervek zökkenőmentesen megvalósításra kerülhetnek. Nekikezdtünk néhány új terv előkészítésének is, amelyek a Szőregen élők kényelmét fogják szolgálni, ezekről azonban csak akkor fogok beszámolni, ha már látom a megvalósulásuk ütemezését.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu