Tisztelt Szőregiek!

Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, amely jelentős részét az ünnepek teszik ki. Kezdődik a gyerekek örömével a Mikulással, majd jön a Karácsony, és a Szilveszter éjszakájával zárjuk az  évet. Ezért mindenek előtt Mindenkinek azt kívánom, hogy békében és nyugalomban töltsék el  ezt a hónapot, legyen mindenkinek lehetősége ünneplőbe öltöztetni a szívét, szeretetben  eltölteni néhány napot. Kerüljön el mindenkit a baj és békétlenség is ebben a hónapban. Pihenjék ki az egész éves, és különösen az év végi hajrát.

Amint ezt a korábbi években tettük, az idén is meggyújtjuk a négy adventi gyertyát, minden szombaton délután-kora este. Jöjjenek el, kóstolják meg a forralt bort, a forró teát, egyenek egy szelet zsíros kenyeret, hallgassák meg a gyerekek műsorát, találkozzanak ismerőseikkel, akiket régen láttak, szerezzenek újakat, egyszóval érezzék jól magukat.

Az élet azonban nem áll meg. Tudtommal már mindenki megkapta a második negyedéves hulladékszállításról a számlát. Remélem, hogy ebben az évben nem örvendeztetnek meg  bennünket, a tavalyihoz hasonlóan, azzal, hogy rövid fizetési határidővel megküldik, a még mindig elmaradt, másik két számlát is. Ezzel kapcsolatban azonban, mint önkormányzati  képviselő, eléggé vegyes érzéseim vannak. Nem örülnék, ha a számlákkal elrontanák sokak ünnepét, de ugyanakkor aggódom a Város hulladékszállító cégéért, akik amiatt, hogy a „Nemzeti Szemétszámlázó”-tól még mindig nem kapták meg a szolgáltatásért járó díjat, már egymilliárd (ezer millió) forint körüli adósságot halmoztak fel. Szeged MJ Város Önkormányzata, eddig fedezte a költségeket, de nem lenne jó, ha január elsején arra ébrednénk, hogy már nem  jön hetente a kukásautó, és ráadásul a Városnak le kellene mondania szociális, és fejlesztési programjainak egy részéről, a hiány fedezése miatt.

Pihenjék ki magukat azért is, mert egy mozgalmas, eseményekkel dús év áll előttünk. A várható helyi események közül, a jubileumi, huszadik Rózsaünnep lesz a legjelentősebb. Remélem, hogy számíthatnak a szervezők valamennyiük támogatására, tevőleges segítségére.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu