Tisztelt Szőregiek!

Két októberi rendezvénnyel kapcsolatban tartozom köszönettel a rendezőknek, és a résztvevőknek. Az egyik az Idősek Világnapja alkalmából, a Tömörkény István Művelődési Házban rendezett zenés est és találkozó, amelyre mindhárom nyugdíjas szervezet képviselői eljöttek. Róluk el kell mondani, hogy igen sikeresek voltak a városi pályázatok elnyerésében, és remélem, hogy hasonló jó ötletekkel fognak a jövőben is előállni, hogy színesíthessék a városrészben élő idősek életét. A másik esemény, az idén a megszokottól eltérően, a 200 éves  évfordulóját ünneplő Kossuth Lajos Általános Iskolában zajlott, és nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom- és szabadságharc 60. évfordulójának megünneplése volt. Az iskola diákjai az idén különösen jó, színvonalas műsort adtak elő. Jól látszott, hogy megértették az esemény jelentőségét, és történelmi mondanivalóját. Ezt erősítette meg Szabó Sándor országgyűlési képviselőnk ünnepi beszéde is. Remélem, hogy gyerekeinkből tudatos, az elnyomás minden formáját elutasító, saját magukért kiállni képes felnőttek lesznek.

Az előttünk álló hónap sem lesz eseményektől mentes. A szőregi Sárgarózsa Népdalkör november 12-én ünnepli fennállásának 15 éves évfordulóját. November ugyanakkor Szőregen a búcsú hónapja, ráadásul az Alexandriai Szent Katalin Római Katolikus Templom is most ünnepli felszentelésének 200 éves évfordulóját. A Katalin napi bállal kezdjük az események sorát november 19-én, amelynek rendezését az idén is a Rózsahölgyek Rendje, a művelődési házzal közösen vállalta magára. Természetesen november 26-án, szombaton lesz ünnepi mise, és vasárnap kirakodóvásár is. A művelődési házban kiállítással emlékeznek meg az évfordulóról. Az előző este, november 25-én rendezi a 200 éves Kossuth Lajos Általános Iskola az előző havi levelemben már említett, előrehozott iskolabálját, amire rangos vendégeket várunk! Ez a hétvége nagyon mozgalmas lesz, hiszen november 26-án, szombaton este fogjuk meggyújtani az első gyertyát az iskola előtt felállított adventi koszorún.

Beszéljünk azonban másról is, mint ünneplésről. A Szegedi Vízmű vezetőivel történt megbeszéléseim eredményeként megkaptam a választókerület esővíz elvezető rendszerének a térképét. A Polgármesteri Hivatal Szőregi Kirendeltségén (Szerb utca 21.) munkaidőben ezt mindenki megtekintheti, és kérem azokat, akiknek a csapadékelvezetéssel gondjaik vannak, hogy feltétlenül látogassanak el oda, és a térkép mellé elhelyezett füzetbe jegyezzék be gondjaikat, természetesen a hely pontos megjelölésével. Örülnék, ha a bejegyzést tevő megadná, hogy hogyan érhetjük el Őt, hogy tisztázhassuk az esetleg nem teljesen világos részleteket is. Természetesen ebben, és bármely más ügyben is várom Önöket a minden páros héten kedden 15.00 órától 17.30 óráig tartó fogadóóráimon is.

Tisztelettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu