Tisztelt Szőregiek!

Teljesen eladósodtam! Lekötelezettje lettem mindenkinek, aki hozzájárult a XVII. Szőregi Rózsaünnep megszervezéséhez, lebonyolításához. Igazságtalan lenne, ha most bárkit is kiemelnék, hiszen nem láthattam mindenki munkáját személyesen, ráadásul a végeredmény szempontjából még a legkisebb hozzájárulás is ugyanolyan fontos volt. Akikkel én találkoztam azok önként, és boldogan, a közös eredménynek örülve végezték olykor fárasztó munkájukat. Ezer köszönet nekik!

Már menet közben igyekeztük emléklapokkal, oklevelekkel megköszönni támogatóink segítségét. Remélem, hogy senkit sem hagytunk ki. Ha mégis lenne ilyen, kérem, higgye el, hogy  az a véletlen műve, és kérem jelezze, kijavítjuk a hibánkat.

Bízom benne, hogy azok is jól érezték magukat, akik látogatóként, nézőként voltak jelen a három napon. Minden helyszínen arról számoltak be, hogy folyamatosan jöttek az érdeklődők, s  vendégkönyvek bejegyzéseinek százai tanúskodnak arról, hogy nem hiába történtek az erőfeszítések.

Persze nem volt minden tökéletes, és már most frissiben összegyűjtjük azokat a tapasztalatokat, amelyek később megkönnyítik a munkánkat.

Az előttünk álló nyár, a diákok jelentős részének pihenést, szórakozást tartogat, de közülük is sokan fognak dolgozni, ugyanúgy, ahogy a rózsatermesztőknek is most következik a jövő évi  termést biztosító szemzés, vagy a mezőgazdaság más ágában dolgozóknak a termés betakarítása. Lágy, hűsítő szellőt kívánok nekik munkájukhoz.

Nem lesz uborkaszezon az Önök képviselője számára sem, hiszen számos megoldatlan probléma van a választókerületben, amivel kapcsolatban akad tennivaló bőven.

Bár némi haladás van a téglagyáriak ügyében, de még nem lehet megmondani, hogy mikor lesz hozzáférhető számukra elegendő, jó minőségű ivóvíz.

Nem szabad megfeledkeznünk, hogy a szőregieknek meg kell állapodniuk abban, hogy hol kívánják felépíttetni a hulladékudvart, mert pillanatnyilag egyetlen dologban van egyetértés,  hogy ahova tervezték, a Gyár utca – Palackozó utca találkozásánál, az nem jó. Ebben az ügyben keresni fogom Önöket a nyár folyamán, hiszen amint azt Polgármester úr még a kampány alatt  elmondta, hogy ha a szőregiek nem tudnak megegyezni az EU-s pályázati pénzek érkezéséig a hulladékudvar helyében, akkor lehet, hogy újabb húsz évig nem lesz rá lehetőség, hogy megépüljön.

Ahol lehetséges, a gyalogjárók javítását is a nyár folyamán kell megoldanunk.

Sajnálatos módon, a június 26-i közgyűlésen kiderült, hogy a gyermekorvosi rendelés ügyében szított indulatok mögött a Fidesz-Jobbik koalíció áll, akik törvényileg kivitelezhetetlen javaslataikat, a helyzetet valótlan módon bemutató propagandába burkolva terjesztik elő. Így próbálnak támogatást szerezni, egyúttal elvonni a város energiáit attól, hogy valódi megoldást, azaz egy olyan gyerekorvost találjunk, aki elfoglalja a Szerb utcai rendelőt. Én a vita helyett, ebbe az utóbbiba kívánom energiáimat fektetni!

Tisztelettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu
Szőregi Regélő, 2015. július