Nagy öröm számomra, hogy B. Nagy László kormánymegbízott úrral sikerült megegyeznünk abban, hogy őszre a kirendeltség egyik helyiségében kormányablak létesüljön. Ez a szőregiek hivatali ügyintézését meggyorsítja, különös tekintettel arra, hogy a nyitva tartási ideje reggel nyolctól este nyolcig tart. Az infrastruktúra kiépítését az állam vállalja.

A hetekkel ezelőtt elkezdődött gyalogátkelőhely megépítése a Tigris utca és a Boldogasszony utca között lassan befejezéséhez közeledik. Nagy Sándor, szőregi lakos kezdeményezésére indult el az átkelőhely megépítésének gondolata, amire évtizedek óta nagy szükség lett volna. Ugyanis az általános iskolához a nagyon sok gyerek ezen az útvonalon jut el. Ezzel egy időpontban felfestik a gyalogátkelőhelyet, amely akadálymentesített és ezen kívül korszerűbb közvilágítással is ellátják. A költsége, amit a város a költségvetéséből biztosított, 2.189.000 Ft.

Nagy sikerrel majálisoztunk a sportpályán, amiről a beszámolót kiadványunkban megtalálják.

Elkészült a Rózsaszobor gipsz makettje, amit a körforgalomba szeretnénk ősszel elhelyezni. Jelen pillanatban ennek az engedélyeztetése folyamatban van. Máté István és Lantos Györgyi, a két alkotóművész már várja, hogy mihamarabb bronzba önthessék alkotásukat.

A Rózsaünnep közeledtével folytattuk a Rohonyi-domb társadalmimunkában történő rendbetételét. Köszönöm minden szorgos önkéntes munkáját, de ősszel még folytatjuk!

Hónapok óta dolgozunk a Rózsaünnep programjainak összeállításán, amiben nagyon sokan részt  vesznek. Szervező csapatot hoztunk létre, s azon belül szétosztottuk a feladatokat. Reméljük mindenki megelégedésére sikeresen lebonyolítjuk a Rózsaünnepet, aminek a beharangozója megtörtént már a szegedi hídi-vásáron, ahová az ÁFÉSZ kihozta a gyönyörű konténeres rózsáit. Nemcsak a földön, hanem a levegőből is hirdettük rendezvényünket Fráter György segítségével 100 ezer szórólapot és rózsaszirmot hintett kétszáz méter magasságból a látogatok ámulatára.

Mindenkit szeretettel várok a Rózsaünnepre!

Rózsavölgyi József