A május 1-jét a focipályán ragyogó napsütésben sikerült megrendezni. Több bográcsban főzték a finomságokat. Nagy sikerrel szerepeltek a Kossuth Lajos iskola tanulói és az Amadeus klarinétzenekar. Köszönjük a színvonalas előadásokat.

Anyák napi megemlékezést tartottunk a művelődési házban a nyugdíjasoknak, ahol egy-egy kis virággal és vacsorával láttam vendégül a jelenlévő tagokat.

Nagy sikerű előadást hallhattunk a szőregi ásatásokról és a XII. századi Apátság régészeti feltárásairól Dr. Zombori István történészmuzeológustól, aki a Szőregi Baráti Társaság meghívott vendége volt.

Az ikerbuszmegálló átadására került sor május 22-én a Gőznalom utcában, melynek költsége 12 millió Ft plusz ÁFA.

A Szerb és Magyar utcai óvodák homokozói is új homokot kaptak.

Május 25-én (pénteken) a Múzeum előtt a szőregiek ajándékaként adtuk át a Hungaricum szőregi rózsakertet. Bízunk benne, hogy minden szegedinek és Szegedre látogatónak elnyeri a tetszését.

Május 26-án 10.30-kor a díszközgyűlés keretében adta át Dr. Botka László polgármester úr a Nemzetközi Kapcsolatokért díjat Prof. Dr. Csiszár Katalinnak, Szőreg szülöttjének. Ezúton is gratulálunk és jó egészséget kívánunk a professzorasszonynak!

Rózsavölgyi József