A nemrégiben elkészült Makai úti körforgalom építése alatt a meglehetősen lelassult átkelő forgalom miatt megnőtt a környékbeli utcák terhelése. Számos panasz érkezett ezügyben hozzám, elsősorban az útpadkák állagromlása miatt. Jeleztem az illetékesek felé a problémát, amely főleg három utcát (Tulipán, Barázda és Tigris utca) érintett. Úgy vélem, ezeket a hiányosságokat szenzációs gyorsasággal tudtuk orvosolni. Szeptember elején a Somogyikönyvtár és a szőregi iskola igazgató asszonyának jelenlétében adtuk át a szőregi könyvtár új klímaberendezését, amelyre órási szükség volt, mind a könyvtárba járó szőregiek, mind az ott tanuló diákok számára, akik kedves kis műsorral készültek az átadásra.

Részt vettünk a tiszaszigeti és a deszki falunapok programjaiban is. Deszki szomszédaink Szőregre látogattak (volt aki kerékpárral, gyalog, futva, de volt görkorcsolyás és babakocsis látogatónk is), akiket az Apátság utcai romtemplomnál fogadtunk: ásványvízzel, csokival és egy emléklappal kedveskedtünk nekik, majd részt vettünk a deszki pörköltfőző versenyen. Kiemelt jelentőségűnek tartom ezeket az eseményeket, mert reményeim szerint a szomszédos településekkel való kapcsolattartás egy hosszú és virágzó együttműködés kezdete lehet.

Elkezdődött a falunkat körbevevő csatornarendszer tisztítása a helyiek nagy örömére. Nagy szükség volt erre, mert elég hosszú ideje elmaradt a tisztítás és karbantartás, a mostani tisztítás megnyugtató lehet az eljövendő őszi-téli csapadékos időszakra előre tekintve. A vasútállomás mellett átadták az új közúti átkelőt is. Játszóteret építettünk az Engels utca és a Vágóhíd utca szögletében, amelynek végleges átadása még várat magára, mert környezetének rendezése érdekében társadalmi munkát szeretnék szervezni. Kérem az ott élőket, hogy, aki munkával, vagy esetleg ültethető sövénnyel, vagy bokrokkal, fákkal hozzá tud járulni a játszótér befejezéséhez, jelentkezzen nálam, hogy közös munkánk gyümölcsét minél előbb birtokukba vehessék a gyermekek.
Új rovatot szeretnénk indítani a Szőregi Regélőben. Szőregi iparosok jegyzékét szeretnénk létrehozni, ezért kérem, jelentkezzenek a helyi iparosok, hogy megjelenéssel  tudjuk őket támogatni, az elérni kívánt cél, hogy minél több helyi munkát végezzenek el a helyi iparosok. Többen jelezték igényüket egy kispiac létrehozására a helyi őstermelők részére. Segítségemmel az első kispiac már meg is nyílt a Szerb utcai csempebolt előtt. Ha több jelentkezőnk is lenne, úgy megvalósulhatna egy igazi, hangulatos helyi kispiac Szőregen, amely minőségi, helyi friss áruval színesítené a szőregiek hétköznapjait és vásárlási lehetőségeit.

Rózsavölgyi József